eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Apeldoornse vierdaagse 2008 Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, tweede wandeldag, woensdag 9 juli 2008

Apeldoornse vierdaagse 2008

in bosgebied Berg en Bos Even na half zeven begonnen we deze dag aan de het 40 kilometer parkoers, dat deze dag 43,4 km lang zou zijn. Na de uitgang van Sportcomplex v.v. Victoria Boys, waar steeds de start en finish was, doken we meteen weer de bossen in, ditmaal was dat het Orderbos. Verder liepen we langs sportvelden van SV Orderbos. Het volgende bos was bosgebied Berg en Bos. De eerste verzorgingspost lag op 6,8 km.
We dwaalden verder door de bossen. Daarbij kwamen we verschillende malen door klaphekjes. Enige honderden meters van de route konden we nog naar Jachtchalet “het Aardhuis” lopen. We waren hier in 2006 al naar toe gelopen en wisten hoever het van de hoofdroute was om het nu niet te doen. We hadden inmiddels de uitgestrekte bossen van Kroondomein Het Loo betreden. Over een lange grintweg over het heideveld Uddelsche Buurtveld werd over een supersmal pad het heideveld verlaten. We bereikten de kantine van sportvereniging Prins Bernhard te Uddel. Hier was de rustpost op 16,6 kilometer.
Na deze rustpost was de splitsing met de 30 kilometer op 17,4 km. Wij volgden het 40 kilometer parkoers. We doken de bossen weer in en kwamen langs een fraai vakwerkhuis. Over heidevelden en door bosgebied van de gemeente Nunspeet werd Sportpark Op de Heide van voetbalvereniging E.S.V. te Elspeet bereikt. De afgelegde afstand bedroeg hier 22,3 kilometer.
Opnieuw volgde nu een traject over een heideveld. We werden ingehaald door de twee snelle Jannen die hun lus van de 50 kilometer er al op hadden zitten. Op 23,3 kilometer was de splitsing met het 50 kilometer parkoers. Apeldoornse vierdaagse 2008

op heideveld Uddelsche Buurtveld We kwamen over het terrein van een bungalowpark. Bij café Het Boshuis sloegen we af en zetten koers naar Uddel. Op 27,1 kilometer was de samenkomst met het 30 kilometer parkoers bij de kantine van voetbal vereniging Prins Bernhard te Uddel. Het was hier nu heerlijk rustig.
Nu volgden enige lange wegen door natuurgebieden. Voor vennetje Ruiterplas sloegen we rechtsaf. Eerst zagen we het vennetje en vlak daarop lazen we in de parkoersbeschrijving de naam van het vennetje.
Bij het Kruisjesdal was een parkoerswijziging omdat de doorgaande weg was dichtgegroeid. We kregen hier een fles water van Vitens aangeboden door MacDonalds. De organisatie moet overwegen om dit op een plaats in de bossen te verbieden, hoe goed het ook bedoeld is. Want er zijn altijd wandelaars die hun plastic flessen in de bossen gooien. Want dat was nu ook weer het geval.
Daarna was op 36,9 km nog de verzorgingswagen aan de Klinkenbergweg. Op korte afstand langs de bosrijke route lag een informatiehutje over een Leemkuil uit 1685. Alleen wandelaars die de routebeschrijving volgden zullen het gezien hebben want het stond op een zodanige afstand van het pad, dat het normaliter niet opviel. De totale afstand bedroeg officieel 43,4 kilometer. Na 9 ½ uur werd de finish bereikt.
Het was de gele dag droog weer geweest met een maximum van 20 graden. Wel was het in de ochtend ietwat vochtig, maar het had niet geregend. Er was dus een hoge vochtigheidsgraad. Het IVV-nummer was 10902.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg