tweede dag van Marskramerpad 1 vierde dag van Marskramerpad 1 terug naar het overzicht van het Marskramerpad 1 Foto's Terug naar de homepage van Henri Floor Marskramerpad 1, trajekt: Rijssen - Okkenbroek.

Marskramerpad 1

langs de Regge We vervolgden met het Marskramerpad 1 op vrijdag 2 mei 2008. Het was onze 3e wandeldag. Met de trein reden we naar Rijssen. We namen hier de verkorte aanlooproute. Meteen toen we de Regge waren overgestoken bevonden we ons in het plaatsje Notter, gemeente Wierden. We staken de spoorlijn over en even verderop liepen we naar de rivier de Regge en volgden deze nu een tijdlang over een graspad.
Bij een parkeerplaats tussen Zuna en Notter volgden we de Regge aan de andere zijde. Na Zunaís Hooilanden bereikten we een vistrap in de Regge. Hier verlieten we de Regge. Ons pad voerde verder over de Zunasche Heide en het Ligtenbergerveld. Hier kwam een wandelaar over een andere weg aangewandeld. Later bleek dat hij een boekje van het Marskramerpad uit 1997 had waarbij de route anders ingetekend was. In bosgebied de Noetselenberg troffen we bij een picknickbank de eerder genoemde wandelaar. Een wandelaarster in korte broek haalde ons nog in, maar ze zei alleen goedendag. Hier kwam ons nog een echtpaar met paard en wagen tegemoet. Bij de Canadese begraafplaats gingen we even van de route en bezichtigden de begraafplaats. Er liggen hier vermoedelijk 1400 Canadese militairen begraven.
Marskramerpad 1

Zunasche Heide Op de Holterberg, aan de rand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt 't Pancake en Steaks. Hier dronken we koffie. Er was hier vlotte bediening. Ons pad voerde verder door bosgebied Holterberg, over een heideveld. In Espelo liepen we bij de Bosschool onder de N332 door. Even hiervoor druppelde het iets en we kwamen nog Marskramerpad wandelaars tegen. Bovenop de bosschool stond een fraaie windvaan. Over de Okkenbroekseweg werd Okkenbroek bereikt. Bij de kerk sloegen we af. Het pad van de afslag viel hier bijna niet op.
Rond 16.45 uur arriveerden we bij Erve Oosterhuis om 16.45 uur. We werden met koffie ontvangen of eventueel naar keuze met thee. In een gerenoveerde varkenstal waren 2 slaapkamers met 2 bedden gerealiseerd, benevens een complete keuken, badkamer, toilet en aparte zitkamer met TV. Dit adres is ook geschikt voor vroege vogels. Het ontbijt wordt ís-Avonds klaargezet. Je kon dan de volgende ochtend zo vroeg vertrekken als je wilt. Wij vertrokken de volgende ochtend even voor 8 uur.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg


Klik
HIER om naar de fotoreportage te gaan. Er zijn 48 foto's geplaatst.