Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum woensdag 26 september 2007
traject Marienthal – Bastenhaus – Donnersberg – Waldhaus – Dannenfels – Bolanden - Albisheim
afstand 19½ km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Dannenfels – 6313, TK25 Kirchheimbolanden – 6314
wandeltijd 8 uur
weer overwegend bewolkt. In de ochtend perioden met wat regen
temperatuur 15°
overnachtingadres Gasthaus Zur Post, Hauptstrasse 22, 67308 Albisheim, ( 06355 - 988408
Overnachtingprijs € 42 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
ten oosten van Kirchheimbolanden Het was een leuk en apart overnachtingadres in Marienthal geweest. Even na 8 uur gingen we op pad. Door de bossen van de Donnersberg liepen we eerst naar Bastenhaus. Daarna werd het pad smaller. Toen het later ook nog steiler werd, besloten we een alternatieve route te lopen. Deze liep een flink eind over een asfaltweg. Onderweg stopte nog een automobilist die ons een lift aanbood. Maar dat sloegen we af. Want we wilden de hele route te voet afleggen.
Bij Waldhaus dronken we koffie en aten een kersentaart. De open haard brandde volop. Toen we het Zwaluwennest in Marienthal hadden verlaten was het namelijk maar 8 graden. En we waren vanuit Marienthal een flink eind gestegen. Het was dus niet bepaald warm. Over een asfaltweg daalden we naar Dannenfels af. Het bleek hier een éénrichtingsweg te zijn omdat de weg relatief smal was. Bij Dannenfels begon het wat te druppelen waarop we het fototoestel opborgen. Aan de rand van Dannenfels aten we wat op een bankje onder een afdakje.
tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
nabij Albisheim Na een km met open terrein volgde tot Bolanden weer een bosparkoers. In Bolanden was geen winkel meer waar we wat konden kopen. Nabij het Bolandenhof liepen we onder snelweg 63 door. Nu kwam tot aan Albisheim een mooi traject met vergezichten van wel 10 km en meer.
Even voor Albisheim werden onze schoenen smerig door modder van tractoren, die daar door modder reden en modder achterlieten. Na de Warteturm nabij Albisheim kwamen we nog langs een oude Joodse begraafplaats. In Albisheim moesten we een halfuurtje wachten voordat het Gasthaus open ging. Er was geen kamer met een tweepersoonsbed vrij, zei de eigenares. Wel waren er kamers met losstaande bedden. En daar hebben wij er één van gekregen, een driepersoons kamer. Het kostte € 16 per persoon zonder ontbijt. Met ontbijt voor 2 personen was het € 42. dit was het goedkoopste overnachtingadres. We hadden niet het idee dat er andere gasten overnachtten.

Informatie over Donnersberg
Informatie over Bolanden
Informatie over Albisheim
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg