Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum dinsdag 25 september 2007
traject Obermoschel – Ruïne Moschellandsburg – Weidelbacherhof – Neubau – Stahlberg – Katzenbach - Marienthal
afstand 19½ km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Meisenheim – 6212, TK25 Rockenhausen – 6312, TK25 Dannenfels – 6313
wandeltijd 9 uur
weer overwegend half bewolkt. In de ochtend meer zon dan 's-middags
temperatuur 15°
overnachtingadres Pension Schwalbennest, Ilse Reuter, Rockenhauserstrasse 12, 67806 Rockenhausen-Marienthal, ( 06361-8436
Overnachtingprijs € 40 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
nabij de Moschellandsberg We hadden een goede overnachting gehad. Het overnachtingadres was ook een FerienWohnung. Want we hadden een aparte slaapkamer, badkamer, zitkamer, eigenlijk 2 zitkamers en een kompleet ingerichte keuken, die we niet nodig hadden. Het bleek echter zonder ontbijt te zijn. Het kostte voor ons tweeën € 40. Maar in de buurt was een bakker en een supermarkt waar we voldoende voor een ontbijt konden halen.
Voordat we weggingen werd ons echter nog koffie aangeboden. Na het bezoek aan de supermarkt ontbeten we op een bankje tegenover de slager. Daarna liepen we naar de ruïne Moschellandsburg. Ons pad voerde deze dag erg veel over eenzame hoogten. Na het Weidelbacherhof kwamen we in het plaatsje Neubau waar hooguit 10 huizen stonden. Er was zowaar een café waar we koffie dronken (Armin Wasem, Hauptsrasse 2, Neubau, tel. 06361-7981). Daarna doorkruisten we Stahlberg dat een klein plaatsje was. Bij een Schwarzwaldhuis doken we de bossen weer in.
Bij Katzenbach liepen we 200 meter van de route af naar het centrum op zoek naar een café. Maar het café was dicht. We staken een spoorlijn over en liepen onder een verkeersweg door. Daarna voerde ons pad over brede boswegen naar Marienthal. Coos vond het overnachtingadres in Marienthal zo leuk dat het tot leukste overnachting van de tocht werd gebombardeerd.
’s-Avonds aten we warm in Marienthal (Gasthaus Blockhütte Marienthal, Am Donnersberg 35, 67806 Marienthal, tel. 06361-915741). Dit lag op ongeveer 400 meter van ons overnachtingadres. Toen we in Marienthal aankwamen vielen de vele jongeren op die lege flessen aan het verzamelen waren.

Informatie over Obermoschel
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg