Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum zaterdag 22 september 2007
traject Dichtelbach – Forsthaus Lauschhütte – Salzkopf – Jägerhaus – Warmsroth – Stromberg - Weinbergerhof
afstand 12 km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Kaub – 5912, TK25 Stromberg – 6012
wandeltijd 8½ uur
weer hele dag droog, vrij zonnig
temperatuur 21°
overnachtingadres Weinbergerhof, Weinbergerhof 1, D55442 Stromberg, ( 06724-3738.
Overnachtingprijs € 52 per nacht (met etagedouche was het € 43 geweest)

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
panorama richting Rijndal Gasthaus Pension Zum Felsen was eigenlijk dicht vanwege het overlijden van de moeder van de hotel-eigenaar. Hij praatte het ook nog met ons van zich af. Hij had voor ons nog ter inzage een wandelkaart van de omgeving waarop ook de E8 vermeld was. Dat kwam goed uit omdat wij de markering hadden verloren. We konden nu de hele route voor deze en de vorige dag intekenen.
Het was ruim 2 kilometer voordat we weer op de officiële route zaten. Daarop liepen we eerst een traject over een smalle asfaltweg die alleen voor plaatselijk verkeer gebruikt werd.
We passeerden een weiland met koeien die er heel wollig uitzagen. Bij een parkeerplaats stonden drie auto's waar we even tevoren 11 wandelaars voor ons uit hadden zien lopen.
Ons pad steeg en we kregen talrijke vergezichten. Bij Forsthaus Lauschhütte konden ook auto's komen. Bij het hoogste punt van de wandeling, de Salzkopf, stond een uitkijktoren. Er was alleen uitzicht vanaf de uitzichttoren. Maar na de 2e verdieping van in totaal 5 verdiepingen kregen we wat last van hoogtevrees en besloten weer naar beneden te lopen. Bij het Jägerhaus dronken we nog 2 cappuccino met slagroom en aten een koek (Forsthaus-Jägerhaus, Fam. Hassinger, tel. 06721-32251, 55413 Weiler).
Spoedig daarna verlieten we de Rheinhöheweg en volgden nu een traject van de Nahehöhenweg. Dat begon meteen heel mooi met de Steckeschlaäferklamm. Daarna kwamen we langs weekendhuisjes en gewone huizen. Vervolgens was het nog een heel eind door de bossen naar Warmsroth.
We hadden in ons hoofd dat de dagetappe 12 kilometer was, maar we waren in totaal wel 8½ uur onderweg. We liepen door Warmsroth en na de B61 snelweg liepen we eerst om Stromberg heen. Bij het kerkhof bereikten we het centrum met enige fraaie huizen die op de gevoelige plaat werden vastgelegd.
Buiten Stromberg was het laatste stuk zonder fiets- of voetpad. Even na 17.15 uur werd het Weinbergerhof bereikt, ons overnachtingadres. Hier konden we ook warm eten.

Informatie over Dichtelbach
Informatie over Stromberg
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg