Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum donderdag 20 september 2007
traject Boppard – Eisenberg – Buchenau – Fleckertshöhe – Karbach – Spitzenstein - Oberwesel
afstand 26 km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Boppard – 5711, TK25 Kestert – 5811, TK25 St.Goarshausen – 5812
wandeltijd 11 uur
weer de hele dag droog met zonnige perioden
temperatuur 17°
overnachtingadres Pension Haus Boos, Antoniusstrasse 9A, 56154 Boppard, ( 06742-3141, www.pension-boos.de
Overnachtingprijs € 55 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
Kirche Sankt Quentin nabij Karbach Het was deze dag een zeer lange dag. Op de kaart hadden we al gezien dat we buiten Boppard een zeer steile helling moesten nemen. Daarop kozen we een alternatieve route. Dit was aanvankelijk een mooi smal pad. Maar het liep helaas dood. Daarop liepen we weer terug naar Boppard om aldaar een route te volgen die grotendeels over asfaltwegen verliep. We liepen nu naar en grotendeels door Buchenau. Daar waar het fiets- en voetpad in Buchenau langs de verkeersweg ophield volgden we een asfaltweg naar links, berg opwaarts. Toen we weer op de officiële route liepen zagen we flink wat Nordic Walking wandelaars voorbij komen. We kregen een mooi uitzicht op Bad Salzig. We kwamen uit op een splitsing van wegen waar een grote groep Nordic Walking wandelaars gymnastiek oefeningen deden. Hier liepen we even verkeerd waardoor we even later weer op die splitsing met Nordic Walking wandelaars uitkwamen.
We staken een verkeersweg over en zetten nu koers naar Forsthaus Buchenau. Dit bleek een huis aan de rand van Buchenau te zijn, maar wel tegen de bossen aan. Hier betraden we de bossen weer en ons pad steeg weer. Nu zetten we koers naar Fleckertshöhe. Op Fleckertshöhe stond het restaurant met een fraai uitzicht op zo'n 100 meter afstand van de route. Toen zagen we al dat het een lange dag zou worden en daarop besloten we dit mooie uitzicht over te slaan. We waren echter wel aan een rust toe en een paar honderd meter verder op de route stond een grote schuilhut waar we rustten, wat aten en dronken.
Verder liepen we door de bossen. Daarop werd Karbach bereikt. We maakten hier een foto van Kirche Sankt Quentin. Voorbij Karbach verloren we de gemarkeerde route weer. Maar nadat we een verkeersweg waren overgestoken vonden we de markeringen weer. Uit dit verslag mogen blijken dat de markeringen niet optimaal waren.
tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8
de Rijn bij Oberwesel Nu werd de top van de Spitzenstein bereikt. En op een top verwacht je in het algemeen uitzicht, Maar hier werd het uitzicht ontnomen door bomen. Wel stond hier een uitkijktoren. Maar omdat we gauw last van hoogtevrees hebben, kwamen we in de uitzichttoren niet hoger dan de tweede verdieping van in totaal 5 verdiepingen. En van de tweede verdieping was geen uitzicht. Ook tijdsgebrek speelde een rol. Hier op de top stonden enige oude muurresten. Even verderop passeerden we een gedenksteen van Peter Werner en Paul Napp. Toen we Oberwesel naderden hadden we een buitengewoon mooi en helder uitzicht op een burcht, de Rijn die de breedte van een groot meer had en een aantal kerken. In het centrum stonden talrijke vakwerkhuizen waarvan we snel foto's maakten. In Boppard hadden we voor twee nachten gereserveerd voor overnachting waardoor we deze dag met een lichtere rugzak konden lopen. Anders hadden we het mogelijk niet gered om deze hele etappe te lopen. We liepen in Oberwesel snel door naar het station. We wisten dat de trein eenmaal per uur naar Boppard reed en deze uurtrein wilden we natuurlijk niet missen. Want het was de trein van 19.30 uur. Toen we in Boppard aankwamen besloten we meteen naar een restaurant te gaan om te eten. Tegen 21.30 uur kwamen we terug op ons overnachtingadres.

Informatie over Boppard
Informatie over Karbach
Informatie over Oberwesel
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg