Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 trajekt Bad Godesberg - Harxheim (Worms) Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum zondag 16 september 2007
traject Sinzig – Bad Breissig – Rheineck – Brohl-Lützing – Alkenhof – Knopshof - Andernach
afstand 22 km
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
TK25 Linz am Rhein – 5409, TK25 Burgbrohl – 5509, TK25 Neuwied – 5510
wandeltijd 10½ uur
weer hele dag droog, eerste uur fris, flinke zonnige perioden
temperatuur 22°
overnachtingadres Hotel Andernacher Hof, Breite Straße 83, 56626 Andernach, ( 02632-43175
Overnachtingprijs € 55 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8. We reden met de trein naar Sinzig. Rond 9 uur begonnen we aan de wandeling. Spoedig verlieten we Sinzig. Aan de rand van het bos stond een schuilhutje, waar we een laag (boven-)kleding uittrokken. Er kwam net een wandelaar aangelopen met een dagrugzakje, waar we even mee praatten. Nu dwaalden we zo'n 5 kilometer fraai door de bossen. Bij een schuilhut met uitzicht op Bad Breisig maakten we nog een foto van onszelf. Toen kwam er een steil traject, waarop we besloten om te keren. Met behulp van de kaart liepen we een minder steile weg naar beneden.
Voorbij Bad Breisig, in Rheineck, liepen we verkeerd. Later, toen we weer op de route zaten, zagen we nabij Burg Rheineck op de kaart dat het weer steil zou worden. Er was hier een goed alternatief. Daarbij hadden we nog eenmaal uitzicht op Burg Rheineck.
Net voorbij Brohl-Lützing was wederom een steil stuk. Ook hier was een alternatief, maar dat kostte wel veel zoekwerk. We volgden nu een saai stuk pal langs een verkeersweg en door een industriewijk. Nabij Alkenhof verlieten we ons pad tussen de snelweg en de spoorlijn. Omdat we een makkelijke weg naar boven liepen, moesten we enige omwegen genomen worden. Bij boerderij Alkenhof hadden we een rust op kleine afgezaagde boomstammen.
Daarna kwamen we nog langs Knapshof. Bij de eerste van 4 elektriciteitsmasten volgden we de bosrand van het Andernacher Stadswald. Uiteindelijk kwamen we bij restaurant Krahnenburg, Auf dem Krahnenberg, 56608 Andernach, tel. 02632-31332. Hier aten we pruimentaart en dronken koffie. We hadden hier vandaan een prachtig uitzicht op Andernach, de Rijn en het aan de andere kant van de Rijn liggende Leutesdorf. Nu was het nog een half uur lopen naar Andernach. Hier kwamen we rond half acht aan.
Informatie over Sinzig
Informatie over Bad Breisig
Burg Rheineck
Informatie over brohl Lützing
Informatie over Andernach
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg