eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Apeldoornse vierdaagse 2007 Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse, tweede wandeldag, woensdag 11 juli 2007

Apeldoornse vierdaagse 2007 Even na half zeven begonnen we deze dag aan de het 40 kilometer parkoers. Meteen na de start liepen we over een smal pad, waarbij we achter elkaar moesten lopen. Over de flanken van de Tapberg liepen we door het Orderbos. Langs sportvelden van SV Orderbos liepen we naar en over een grote speelweide. Daarna kwamen we door bosgebied Berg en Bos.
De eerste verzorgingspost lag op 6,7 km.
We dwaalden verder door de bossen. Daarbij kwamen we verschillende malen door klaphekjes. Enige honderden meters van de route konden we nog naar Jachtchalet “het Aardhuis” lopen. We waren hier het voorgaande jaar al naar toe gelopen en deden dit nu niet. We hadden inmiddels de uitgestrekte bossen van Kroondomein Het Loo betreden.
Over het heideveld Uddelsche Buurtveld werd koers gezet naar de sportvereniging Prins Bernhard.
Daarvoor moesten we nog wel een grindweg volgen over een heideveld.
In de kantine van voetbalvereniging Prins Bernhard te Uddel was dan de rustpost op 16,6 kilometer bereikt. Coos was hier al gearriveerd en had koffie voor mij gehaald. Ik haalde nog soep. We kregen hier vrij grote kommen soep en dat ging er goed in.
Na deze rustpost was de splitsing met de 30 kilometer op 17,3 km. Wij volgden het 40 kilometer parkoers.
We doken de bossen weer in en kwamen langs een fraai vakwerkhuis waarvoor een weiland lag waar koeien in graasden. Over heidevelden en door bosgebied van de gemeente Nunspeet werd Sportpark Op de Heide van voetbalvereniging E.S.V. te Elspeet bereikt. Het was deze dag regenachtig en hier had het wat harder geregend, waardoor we de paraplu er bij hadden gehaald. De afgelegde afstand bedroeg hier 22,6 kilometer. Hier was ook de samenkomst met het 50 kilometer parkoers. Meestal is de splitsing van een langere afstand eerder, maar nu was de samenkomst eerder dan de splitsing met het 50 kilometer parkoers.
medaille 30 km NWB (Nederlandse Wandelsport Bond)- stempel Op 23,6 kilometer was de splitsing met het 50 kilometer parkoers. Na de rust kwamen we volgens de parkoersbeschrijving langs een punt met de naam Kroeze eik. Dit vonden we een vreemde naam. Toen we daar het voorgaande jaar langs kwamen hadden we geconstateerd dat het om een stenen paaltje ging van zo’n 25 cm hoog en voor een boom stond. Maar was het nu aan de rechterkant of de linkerkant, Daarop besloten we eens goed op te letten waar dit kon zijn. Het stond voor een eikenboom en is een mythologische boom. Het stenen paaltje viel totaal niet op en je moest er echt aandachtig naar uitkijken om het aan te treffen.
Op 27,4 kilometer was de samenkomst met het 30 kilometer parkoers. Op 27,5 kilometer kwamen we weer bij de kantine van voetbal vereniging Prins Bernhard te Uddel. Het was hier nu heerlijk rustig.
We troffen hier enige Wandelmeeërs, een Nederlander en een man uit België. Of moesten we eigenlijk ex-Wandelmeeër zeggen. Want www.wandelmee.nl is sinds zaterdag 7 juli 2007 (07/07/07) niet meer.
Voor vennetje Ruiterplas sloegen we rechtsaf. Eerst zagen we het vennetje en vlak daarop lazen we in de parkoersbeschrijving de naam van het vennetje. Daarna was op 36,9 km nog de verzorgingswagen aan de Klinkenbergweg. De totale afstand bedroeg officieel 43,6 kilometer. Na 10 uur en 10 minuten werd de finish bereikt. We hadden daarmee een gemiddelde snelheid van 4,3 kilometer bereikt. Het IVV-nummer was 10902.
Er was een wandelaar die tegen mij zei
    • dat ik de enige wandelaar was die hij kende die consequent steeds de parkoersbeschrijving volgde
    • dat hij een paar dagen tevoren mijn verslag van 2006 van deze 4-daagse had gelezen en de foto's had bekeken om alvast in de stemming te komen
    • hé, loopt u hier ook mee. In Alkmaar was u er ook bij, want ik herken u aan uw pet. Want ik had op dat moment mijn zuidwester op.
De dag stond in het teken van de regen en van de op het pad gelegen omgewaaide bomen. Er daar moesten we talrijke malen omheen lopen. We vroegen ons af of bij het opmeten van de route hier ook rekening mee was gehouden. Want het leek wel of de afstand langer dan de opgegeven 43,6 kilometer was.
Als we de paraplu nodig hadden, dan keek ik niet op de routebeschrijving. De eerste 17 km keek ik ook niet op de routebeschrijving vanwege de “slechte verlichting”.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg