vierde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2007 Terug naar het overzicht van de Drentse Wandel Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Foto's Terug naar de homepage van Henri Floor 19e Drentse Wandel vierdaagse, eerste wandeldag, donderdag 17 mei 2007.

19e Drentse Wandel vierdaagse 2007 Op donderdag hemelvaartdag 17 mei 2007 was de start van de Drentse Wandel Vierdaagse. Wij kozen het 40 km. Bij de start zagen we in de lucht talrijke luchtballonnen. Sommigen hingen vrij laag. Op een gegeven moment telden we 16 luchtballonnen. Door de Achter Esch verlieten we de start. We kwamen bij boswachterij Odoorn. Nadat we onder de N34 waren doorgelopen, liepen we verder door de bossen van de boswachterij Odoorn. Na Huize Sophiaveen aan de Achterweg kwamen we bij het Oranjekanaal en staken deze via de Beerma´s Brug nabij Odoornerveen over. Daarna kwamen we door buurtschap Kibbelveen. Aan de overkant van het water lag Bed and Breakfast De Kibbelhoeve. We kwamen weer in een bosgebied en liepen langs de Meeuwenplas met talrijke wolgrasbloemen in bosgebied De Voshaar.
Op 10 km was bij minicamping De Brabander een rustpost. We dronken hier een bekertje koffie. Net toen we deze rustpost verlieten kwam het peloton van 30 km lopers aangelopen. In een volgende bospassage kwamen we langs het meer de Kibbelkoele. Parallel aan de N376 liepen we naar de N381. Ons pad voerde naar Noord-Sleen. Langs het Noord- en Zuid Sleener Loo en over de Groningerweg werd het centrum van Sleen bereikt. Na de kerk aan de Brink werd de rustpost op 15˝ km bereikt. Vlak voor de rustpost was trouwens nog een fraai oud gebouw dat op de gevoelige plaat werd vastgelegd. 19e Drentse Wandel vierdaagse 2007
Langs molen de Hoop verlieten we Sleen weer. We passeerden de eerste 80 km lopers. Eén van hen telefoneerde net en we vernamen dat het de voorgaande nacht gelukkig niet geregend had. Daarop bereikten we de Jongbloed Vaart. Deze volgden we ongeveer 3 km. Het was maar goed dat de route zo goed gemarkeerd was, want de parkoersbeschrijving klopte hier niet geheel. We kwamen langs een terrein waar wedstrijden werden gehouden met skelters. Maar we zagen ook enige tientallen tractoren. Een in de routebeschrijving vermelde verzorgingspost bleek niet voor ons te zijn, maar voor de 80 km lopers. Wel een slechte zaak van de organisatie, want we hadden hier een rustpost gepland. En dat gaat niet door als er geen verzorgingspost blijkt te zijn voor ons 40 km lopers.
Opnieuw klopte de routebeschrijving niet met de gemarkeerde route. Dezelfde fout werd , een vorige keer toen we hier kwamen, weer gemaakt. We hadden trouwens sterk de indruk dat het parkoers van de 40 km uit de kast was gehaald en niet gecontroleerd was of de omschrijving nog wel klopte. Door een bosgebiedje ten zuiden van het recreatiecentrum Ermerzand werd het plaatsje Erm bereikt. Aan de zuidkant van Sleen voerde de route nog door een bospassage alvorens de rustpost op ruim 26 km te bereiken. Deze was dezelfde als die op 15˝ km. 19e Drentse Wandel vierdaagse 2007
Daarna voerde het parkoers tussen het oude- en nieuwe gedeelte van de begraafplaats door. Daarbij kwamen we nog langs een gedenksteen waar bloemen lagen van 4 mei van de dodenherdenking. We staken de N34 over en liepen op afstand langs een Joodse begraafplaats. Doordat het pad naar de begraafplaats zo lang was besloten we hier voorbij te lopen.
In Noord-Sleen was op 30 km nog een rustpost in café/restaurant Wielens. Langs de basisschool werd Noord-Sleen weer verlaten. We liepen onder de N381 door en bereikten nu bosgebied Sleenerzand. Opnieuw kwamen we langs het meer Kibbelkoele, maar nu aan de oostkant. Over een lang fietspad werd buurtschap ´t Haantje bereikt. Aan de rand van het buurtschap lag op bijna 36 km in café ´t Haantje/Herberg in Sok aan het Oranjekanaal de rustpost.
Over de drukke Slenerweg liepen we vervolgens naar de N34. Even verderop werd de vaart Odoornerzijtak bereikt. We volgden deze vaart even. Door een bospassage nabij Klijndijk werd de weg van Klijndijk naar Odoorn bereikt. Even volgden we deze in noordelijke richting. Door de Zuider Esch werd de finish bereikt. De totale afstand bedroeg deze dag 40,66 km.
Het was de hele dag droog gebleven. De maximumtemperatuur was op 15 graden blijven steken en met een windje was het toch wel wat frisjes. Deze dag volgden we talrijke malen trajecten van de fietsroute Ellertsveldroute. Bij rietgedekte boerderijen waren op sommige schuren vertikaal riet tegen de zijmuur bevestigd. Het IVV-nummer was 10909.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg