Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 
trajekt Nijmegen-Bad Godesberg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum zondag 24 september 2006
traject Simonskall – Schmidt - Hasenfeld - Heimbach
afstand 16½ km
hoogten 200 - 500 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
5304 Nideggen
wandeltijd 7 uur
weer overwegend bewolkt en vrijwel de hele dag droog, slechts een paar keer wat lichte regen
temperatuur 23°
overnachtingadres Pension Schink, Am Eichelberg 26, 52396 Heimbach/Eifel, ( 02446-3694
Overnachtingprijs € 52 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8, langs de Staubach-Heimbach Er was ontbijt vanaf half acht. Toen we beneden kwamen zat er al één persoon te ontbijten. Na 5 minuten zagen we iemand van de bediening, die ons nog niet gezien had. Daarop zeiden we goeden morgen en kregen we onze koffie. Voor de rest was het zelfbediening. Het ontbijt was zeer uitgebreid, maar dat mag ook wel voor € 110.
Kort nadat we weer op de wandelroute zaten ging het pad steil omhoog en moesten we flink transpireren. We dwaalden lange tijd door bosgebied. Aan de bosrand stond een schuilhut (Schutzhütte Waldesruh) dat min of meer weer was opgetut tot tuinhuisje inclusief kussens. Er was zelfs een gastenboek. Toen we het bosgebied definitief verlieten kwam ons een wandelgroep tegemoet van zo´n 12 man. tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8, stempel van Haus Seeblick te Schmidt/Nideggen In Schmidt bezochten we Haus Seeblick (Hotel-Café Haus Seeblick, Inhaber Heinz-Paul Kommer, Monschauerstraße 55, 52385 Nideggen-Schmidt, tel. 02474-311) en dronken koffie en aten appelgebak. Op de plek waar we zaten hadden we geen uitzicht op het meer. Toen ik iemand van de uitspanning daarnaar vroeg, zei deze, kom maar mee. En van een ander vertrek had je wel uitzicht op het meer (Seeblick). Verderop in Schmidt deden we bij de Edeka nog inkopen. We waren verbaasd dat deze supermarkt open was omdat het zondag was. Ook de plaatselijk kerk van Schmidt (Hubertus-Kirche “Sankt Mokka”) bezochten we. tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8, stempel van Pension Schink te Heimbach Buiten Schmidt dwaalden we weer door bossen en dwaalden af naar het Rurdal stuwmeer.
We liepen naar de stuwdam en liepen over de dam. Via de rand van Hasenfeld liepen we over een pad langs de Staubach-Heimbach. Hier zaten verschillende keren bruggetjes tegen de rotsmuur, waar we dan overheen liepen.
Bij ons overnachtingadres aangekomen kleedden we ons om en bekeken Heimbach. Aansluitend aten we in het dorp warm in de Alte Mühle. Daarna liepen we terug naar ons overnachtingadres en zaten op het terras buiten.

Informatie over Heimbach
Informatie over Schmidt/Nideggen/Abenden
Informatie over Simonskall
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg