Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht 
van de E8 
trajekt Nijmegen-Bad Godesberg Foto's van de Europäischer Fernwanderweg E8 Terug naar het overzicht van de hele E8 Terug naar het overzicht van de buitenlandse tochten Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E8

datum donderdag 21 september 2006
traject Herzogenrath – Pley – Bardenberg - Aken
afstand 10 km
hoogten 80 - 200 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
5102 Herzogenrath, 5202 Aachen
wandeltijd 6 uur
weer de hele dag droog en zonnig
temperatuur 26°
overnachtingadres Ristorante Italiana "da Salvatore", Bahnhofplatz 5-6, 52064 Aachen, ( 0241-31377
Overnachtingprijs € 47 per nacht

tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8, muurschildering in centrum Aken tijdens de Europäischer Fernwanderweg E8, muurschildering in centrum Aken We stonden om 8 uur op. Het was de vorige dag een lange dag geworden en wilden het nu rustig aan doen. Toen we buiten Herzogenrath waren bij een schuilhutje, belden we wel 6 adressen op voor een overnachtingmogelijkheid voordat we iets vrij vonden. Het werd een Zimmer bij een Italiaans restaurant vlakbij het station van Aken.
Het pad werd nu wel erg heuvelachtig, maar wel mooi. In Pley bekeken we een kapelletje. Daarna volgde een steile afdaling. Bij Restaurant Burgruïne Wilhelmstein (Burg Wilhelmstein, 52146 Würselen, tel. 02405-85201, bediend door Frau Lea Roth) dronken we koffie.
Bij de verder op gelegen Alten Mühle liepen we voorbij. Verder liepen we op afstand langs de plaatsen Kohlscheid, Morsbach, Kampchen en Scharberg. Bij Soers liepen we onder de A4-snelweg door. Nabij een groot stadion stond een vrachtwagen uit Renswoude te laden/lossen.
In Aken was de puf eruit om nog echt van de omgeving te genieten vanwege de warmte. We kwamen nog langs een muur met een mooie muurschildering. Hiervan maakte ik verschillende foto’s. Toen we onze kamer betrokken hebben we eerst weer een dutje van een uur gedaan. Toen we buiten Herzogenrath waren, deden we de korte broek aan. Later deed ik de lange broek weer aan vanwege de muggen. Nabij de doorgang onder de A4-snelweg deed ik de korte broek weer aan.

Informatie over Aken
Informatie over Herzogenrath
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg