Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Pelgrimspad overzicht van het Pelgrimspad Terug naar de homepage van Henri Floor Pelgrimspad

datum maandag 31 oktober 2005
traject Rijckholt - Visé (B)
afstand 19 km
Aanleg-adressen: De Bosrand, Eetcafé – Camping, Moerslag 4, 6265 NC Sint Geertruid, 043-4091544, www.campingdebosrand.nl
kaartnrs in boekje: 47 - 50

We konden pas om 8.30 uur ontbijten. Want de kinderen moesten eerst naar school worden gebracht. Rond 9.15 uur begaven we ons op pad. Na een kwartiertje lopen bevonden we ons weer op het officiële parkoers. We dwaalden nu een tijdlang door het Savelsbos. Verschillende keren hadden we vergezichten. Nabij camping De Bosrand liepen we even van de route af en dronken koffie bij het café restaurant. Officieel gingen ze om 11 uur open, terwijl het half elf was toen we daar waren. Een dienstmeisje dat de boel schoonmaakte, maakte hier geen uitzondering op. Maar toen we bij de receptie annex kampwinkel kwamen, zei een dame, dat als we alleen koffie wilden hebben, dat dat wel kon.
Er kwam een splitsing met het Krijtlandpad. Wij vervolgden met het Pelgrimspad. We zetten nu koers naar Mesch. Dit plaatsje heeft eigenlijk twee kleine centra. We passeerden een café dat gesloten was.
Spoedig verlieten we dit plaatsje weer en even later passeerden we de grens met België. Even volgden we een wat drukkere weg. Maar daarop volgden we een wat drukkere weg. Daarop volgde spoedig een alleraardigst graspad, dat naar Moelingen leidde. We kwamen langs een kruising dat recentelijk was gerenoveerd.
Aan de rand van Moelingen lag aan onze rechterhand een groot oud huis waar een logies met overnachtingmogelijkheid was. We staken het riviertje de Berwinne over. Nu volgde een mooie holleweg, gevolgd door een pad over een weiland. Op weg naar de spoorlijn van Berneau naar Visé liepen we over een plateau zonder bomen en hadden in de verte uitzicht op industriegebied.
We daalden af naar Berneau. Hier was een hoge spoorbrug met grote ronde bogen. We liepen er onderdoor en staken even later het riviertje de Berwinne over. Nu staken we enige weilanden over en voor een boerderij liepen we even aan de verkeerde kant van de boerderij langs.
Door bosgebied werd buurtschap Les Trihes bereikt. Hier volgden we een kilometer een verharde weg. Over een veldweg daalden we af naar de Berwinne. Vlak voor de brug over de Berwinne was een splitsing. De hoofdroute van de GR5 sloeg hier af, terwijl wij de aftakroute naar Visé volgden. Dit was de officiële hoofdroute van Pelgrimspad2.
Door een buitenwijk van Sur-le-Bois steeg ons pad. Bij een café restaurant staken we de weg van Dalhem naar Visé over. Via Souvre werd Visé bereikt rond 15.15 uur. Na 20 minuten vertrok de trein naar Maastricht. Tussen Eijsden en Maastricht hadden we door douaniers paspoort of legitimatiecontrole. In Maastricht hadden we 35 minuten overstaptijd. Met een vertraging van een half uur kwamen we in Utrecht aan en reden verder huiswaarts.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg