Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Pelgrimspad overzicht van het Pelgrimspad Terug naar de homepage van Henri Floor Pelgrimspad

datum dinsdag 27 september 2005
traject Someren-Heide - Altweerterheide
afstand 30 km
Aanleg-adressen: Rest. De Wildenberg, 0495-574170, Weert
’t Blaakven, Geuzendijk 35, 6002 TA Weert, 0495-524300
Camp RozeMarieke, Bergsheisteeg 4, 6006 TZ Altweerterheide, 0495-520125
kaartnrs in boekje: 19 - 24

We hadden de afgelopen nacht last van muggen gehad. Maar het was wel weer heel rustig geweest. We zaten zo’n drie kilometer uit het centrum van Someren. Toen we na het avondeten terugreden met de fiets passeerden we op de lange straat (Michelslaan) waar we overnachtten slechts twee lantaarnpalen. Rond half negen vertrokken we met lunchpakket en uitgezwaaid door de gastvrouw.
We liepen weer terug het bos in op het punt waar we de route verlaten hadden. Nadat we een bosgebied waren uitgelopen volgde een bosgebied met de naam “Vrolijke Jager”. We kwamen weer eens langs een groot heideveld. We staken het Sterkelse kanaal over in bosgebied De Pan gevolgd door de Sterkselse Aa. Bij buurtschap Hugten heette het bosgebied Hugterheide.
We kwamen bij een grenskerk, een geheel open kerk. Eigenlijk stonden er alleen maar banken in de open lucht met een preekstoel-gedeelte. Vlakbij stond een piknikbank waarbij we wat aten en dronken. We raakten er ook nog aan de praat met een echtpaar. We dwaalden verder door het Weerterbos en passeerden nog een kruisje. Vlakbij de A2-snelweg lag ook nog een zelfgemaakt kruisje ter nagedachtenis aan Gert van der Sande (15 december 1970 – 7 juni 2001).
Bij restaurant De Wildenberg dronken we nog koffie. Verderop staken we een spoorlijn over. Door bosgebied werd het café restaurant bij het Blaakven bereikt. Hier konden we weer een stempel krijgen met de tekst: “Ik liep het Pelgrimspad”. Hier was ook een stempelpost voor de OLAT-tocht Graaf van Hornepad, een rondweg van 95 km. Bij het bungalowpark Weerterbergen hadden we op een slagboom voor een bospad nog een rust.
Ten oosten van bungalowpark Weerterbergen begon het iets harder te regenen. We besloten de korte broek weer te verwisselen voor de lange broek. Even voor een sluis in de Zuid-Willemsvaart was een wegreconstructie met een rotonde, waardoor markeringen ontbraken. Verderop liepen we langs het meer Grote IJzeren man. Tenslotte kwamen we nog langs een kruisje waarbij de Jezus-figuur rood gekleurd was. Op weg naar Altweerterheide begon het weer wat harder te regenen. Rond vijf uur arriveerden we op ons overnachtingadres. We sliepen hier in een ruim tuinhuis. Hier dineerden we ook.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg