Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Noaberpad overzicht van Noaberpad Terug naar de homepage van Henri Floor Noaberpad: Nieuweschans - Emmerich

datum zaterdag 17 september 2005
traject De Lutte - Enschede
afstand 29 km
Aanleg-adressen: Chinees Indisch Restaurant Mandarijn, Wesselernering 40, Enschede, 0534760613
kaartnrs in boekje: 34 - 39

We hadden weer goed geslapen. In het nieuws van half zeven hoorden we dat het tot 3 graden was afgekoeld. Het ontbijt was weer goed. De vorige dag hadden we de gastvrouw laten zien dat hun adres op internet stond.
Rond 8 uur vertrokken we. Toen we in het centrum van De Lutte langs een supermarkt kwamen, was deze nog gesloten (tot 8.30 uur). Daarna liepen we langs de plaatselijke kerk. Hier troffen we wandelaars die nog op andere wandelaars wachtten. Na een bospassage kwamen we op een splitsing van paden, waaronder het Fabriceurspad en de Toddenweg. Naar Emmerich was het nog 164 km. Verderop staken we de spoorlijn (Hengelo-Rheine/Duitsland) en de A1-snelweg over. Even volgden we de snelweg. We volgden nog de fietstrajecten Saksen-route en de Gildehaus Dinkel-route en de Helle-hond kinderfietsroute.
Daarna doorkruisten we bosgebied Boerskotten. Van boerderij Liesket maakten we nog een foto. Deze boerderij ligt vlakbij boerderij Rotboer.
Even volgden we een verkeersweg (N734, Oldenzaal-Losser), die gerenoveerd werd. Daarop betraden we landgoed De Snippert en kwamen langs de Judithhoeve. In bosgebied Oldenzaalse veen liepen we wel een halve kilometer verkeerd. Maar daardoor troffen we wel een bankje waar we op dat moment behoefte aan hadden. We keken namelijk uit naar een asfaltweg naar rechts. Deze asfaltweg bleek later echter zo met zand besmeurd te zijn, dat deze voor een zandweg werd aangezien.
We staken de N732 (Enschede-Losser) over en volgden deze even. Aan deze parallelweg stond een bank met een leuning. En die lieten we niet onbenut. We liepen nu veel door weilanden-gebied. Bij buurtschap Glane staken we de grens over. Na het voormalige klooster van Glane kwamen we langs Viefhues. Dit was een groot huizencomplex. Bij een spoorlijn aangekomen gaf de routebeschrijving RD aan, maar de spoorwegovergang was al lang verdwenen. Ook de mogelijkheid om op deze plaats het spoor over te steken was onmogelijk gemaakt. Een markering op een paal was afgeschermd door een nieuw aangebracht bordje en daardoor bijna onzichtbaar gemaakt.
Net voor de grens met Nederland en Glanerbrug dronken we in het laatste café-restaurant koffie. Door de zuidkant van Glanerbrug liepen we verder. Er werd de laatste hand gelegd aan een nieuwbouwwijk in Glanerbrug. Nu kwam een heel mooi traject door natuurgebied Aamsveen. In natuurgebied Aamsveen kwamen we deze dag ook de meeste wandelaars tegen. Op de grens met Duitsland was het zeer nat en drassig.
Door het Horsterveld liepen we naar de zuidoostkant van Enschede, door de wijk Stroinkslanden. Bij Huize Schmalenbroek verlieten we de route en begaven ons naar ons overnachtingadres. Dat werd deze keer een Bed and Breakfast adres. Waar we in 1-persoonskamers sliepen, die wel naast elkaar lagen. We werden ontvangen met thee. ‘s-Avonds aten we warm bij de chinees.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg