Vorig verslag Volgend verslag Foto's van het Noaberpad overzicht van Noaberpad Terug naar de homepage van Henri Floor Noaberpad: Nieuweschans - Emmerich

datum woensdag 14 september 2005
traject Schoonebeek/Oosterse Bos - Hoogstede
afstand 20 km
Aanleg-adressen: Eis Café Pinocchio, Hauptstraße 7, 49824 Emlichheim, 05943-4028
Gasthaus Jim, Hoogstede, 05944-9959977
kaartnrs in boekje: 21 - 27

Toen we de vorige dag op het overnachtingadres waren aangekomen, hadden we buiten op het terras gezeten. Tijdens de conversatie hoorden we, dat ze ook waren aangesloten bij de Stichting Vrienden op de Fiets. Dat scheelde toch weer € 4 per persoon.
We liepen weer terug de route op. Dat was even onder buurtschap Oosterse Bos. Na ongeveer een kilometer lopen bereikten we het Schoonebeekerdiep. Dit was tevens de grens met Duitsland. Meteen zagen we verschillende Ja-knikkers. Verderop kwamen we langs een opslagplaats van Ja-knikkers.
Deze dag voerde de route weer over uiterst rustige landwegen. Nadat het aanvankelijk zwaar bewolkt was, brak de zon enigszins door. Langs de Hahnenberg-weg was een boer bezig op een landbouwwerktuig. We herkende niet waarmee hij bezig was. We kwamen voorbij een boerderij waar tegenover een ven was, het Schwarzes ven. We volgden hier fietstrajecten van de Saksenroute en de Vechtetalroute. Bij een overdekt bushaltehokje met ruime zitbank hadden we een rust en aten en dronken wat.
We bereikten het Coevorden-Piccardie-Kanaal. We staken dit kanaal over en volgden dit enige tijd. Hierover voerde ook de Grafschafter Fietsen Tour-route. Ook de eerder genoemde Saksenroute en de Vechtetalroute volgden dit kanaal. Op weg naar Eimlichheim kwamen we bij een zijpad, waarbij in het Noaberpadboekje melding werd gemaakt dat we dit pad konden nemen als we niet in Emlichheim overnachtten. Hoewel we niet in Eimlichheim overnachtten liepen we toch de officiële route via Eimlichheim.
We kwamen noch een echtpaar tegen die ook het Noaberpad liepen, maar 2 of 3 dagen liepen. Na buurtschap Haselaar bereikten we een goederenspoorweg en even later staken we de weg Eimlichheim-Hoogstede over. In Eimlichheim zagen we op een verkeerspaal een stikker van hotel casino Herrmann zitten. Maar we wisten, dat dit hotel niet meer bestond. We liepen in Eimlichheim van de route af, naar het centrum op zoek naar een locatie waar we koffie konden drinken. Dat werd Eis café-Pinokkio, recht tegenover hotel Schuurmann. Hier hadden we ook kunnen overnachten voor € 40 per persoon.
Na twee grote koppen café au lait (koffie verkeerd) liepen we weer terug naar de route en vervolgden deze. We staken de Vecht over en volgde deze rivier ± 2½ km. Daarna liepen we in de richting van een boerderij om ervoor vervolgens af te slaan. We hadden zin in een rust op een bankje en liepen even van de route af. Na ongeveer 100 meter zagen we een overdekte piknikbank. Het was inmiddels licht gaan motregenen.
Onder de bomen was het overwegend droog. Langs de buurtschappen Bahne en Kalle bereikten we uiteindelijk de afslag naar Hochstede. Op weg daar naartoe kwamen we door buurtschap Hundehock. Hier passeerden 25 fietsers, politiemannen en vrouwen incognito. Dat hoorden we later op ons overnachtingadres, omdat we daar één van hen spraken. Op ons overnachtingadres gingen zij een feestje bouwen. De groep politiemannen hadden meer introducés meegenomen, als dat ze hadden opgegeven. Deze extra mensen hadden onze slaapplaatsen gekregen, waardoor wij werden verwezen naar een caravan, omdat ze tevens een minicamping waren. Namelijk kamperen bij de boer.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg