eerste dag van de Heuvelland wandel4daagse derde dag van de Heuvelland wandel4daagse Foto's van de Heuvellandvierdaagse 2005 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 18e Heuvelland wandelvierdaagse 2005
stikker Heuvelland wandelvierdaagse 2005 - tweede wandeldag Van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus 2005 werd voor de 18e keer de Heuvelland 4-daagse georganiseerd. De start was vanuit de feesttent gelegen achter het voormalige café Noben, thans café Zaal Dich en Ich geheten te Berg en Terblijt in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Op vrijdag 12 augustus 2005 stond de Heuvellandroute op het programma en voerde naar Margraten, Gulpen en Epen.
Na de start liepen we eerst naar Terblijt. Net voor Terblijt sloegen we af en liepen toen naar Wolfshuis. Even later kregen we uitzicht op de Van Tienhoven molen. Maar omdat het regende was dit nu niet geschikt om op de foto te zetten.
Over veldwegen werd Groot Welsden bereikt. In het centrum vroegen we aan een man, die zijn hondje uitliet hoe de plaats heette waar we liepen. Meteen daarna vroegen andere wandelaars aan ons hoe de plaats heette waar we doorliepen.
Daarna werd koers gezet naar Margraten. Hier was ook de eerste rustpost op 7,0 km. We verlieten Margraten in noord oostelijke richting bij een kapelletje. Net voorbij het blauwe bord van de plaats Scheulder sloegen we af en liepen onder Scheulder langs over veldwegen. Aan een boom hing een fel gele zwam. Over een traject van de ANWB Mergelland-fietsroute werd koers gezet naar Gulpen. Daarbij kwamen we meerdere malen langs grote gedorste korenvelden. stikker Heuvelland wandelvierdaagse 2005
Bij een paal met talrijke fietsbordjes zagen we,dat we naast de Mergelland fietsroute nu ook op een traject van de ANWB Gerendal fietsroute liepen
Toen we Gulpen naderden zagen we de plaats fraai liggen, omdat ons parkoers naar beneden liep. In het centrum van Gulpen zaten op een terras van een café restaurant talrijke wandelaars. Maar dit was nog niet de officiële vierdaagse rustpost.
De rustpost werd pas bereikt na restaurant de Pannenkoeken watermolen, waar we ook de Gulp waren overgestoken. De afgelegde afstand op de rustpost in Gulpen was 14,9 km. We verlieten Gulpen weer en liepen met een wijde boog om kasteel Neuborg heen.
Na het gesloten Forel Dorado te Euverem kwamen we langs het naastgelegen restaurant dat eveneens gesloten was. Voor het restaurant stond het onkruid meer dan een meter hoog. En op de geasfalteerde parkeerplaats daarvoor was het onkruid ook al opgeschoten.
Voor het Vosbos, even ten zuiden van buurtschap De Hut, liepen we over een paar smalle afgerasterde paden naar een klaphek, waar we in file doorheen gingen. Daarna volgde beklimming van een naar Nederlandse maatstaven flinke berg. Net als in de bergen zagen we hier op de top talrijke toeristen/wandelaars lekker lui in het gras zitten om weer op adem te kopen. En om van het mooie uitzicht te genieten.
Daarop werd koers gezet naar buurtschap Termaar. Maar net voor het blauwe bord van Termaar sloegen we af en volgden een grintweg langs een gedorst korenveld. Daarop passeerden we het fraaie wapen van Margraten dat langs ons pad in de berm stond te pronken met een gouden kroon.
medaille Heuvelland wandelvierdaagse nummer 16 Na nog een kruisje met gouden versieringen werd Margraten weer bereikt.
Hier was de laatste rustpost. De afgelegde afstand bedroeg nu 21,5 km. Na Groot Welsden liepen we naar buurtschap Gasthuis. Hier kwamen we langs café Plateau. Daarna liepen we nog verder naar Terblijt. Langs de Mergelgroeve werd de finish op 28,1 km bereikt.
Toen we met de auto naar ons overnachtingadres reden, werden we door een stortbui overvallen. Toen we in Sibbe kwamen lagen langs de kant van de weg talrijke hagelstenen. In Sibbe was het flink oppassen geblazen met de auto, want talrijke putdeksels waren omhoog geschoten en zocht het water een uitweg.
Vooral van de 42 km lopers waren er nog wandelaars onderweg die deze water- en hagelvloed te verwerken kregen. We hoorden van drie wandelaars dat zij zich op het moment van de hoosbui op een holleweg net na Margraten bevonden.
Ze zagen een wandelaar, die op zijn hurken zat met een paraplu boven zijn hoofd en de regenbui op deze manier wilden afwachten. Maar plotsklaps kwam een watermassa over de holle weg aangespoeld en spoelde over de wandelaar heen. Deze was nu toch nat geworden en besloot maar verder te gaan. Eén van de drie wandelaar maakte tijdens dit gebeuren foto’s. Omdat de foto’s snel gemaakt moesten worden zijn ze wat onscherp geworden, maar de foto’s gaven toch een goede indruk. Klik
hier voor de foto’s die door fotograaf Rob Gordijn zijn gemaakt. Het IVV nummer was 10906.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg