Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen Terug naar het overzicht van de Querweg Freiburg - Bodensee Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E1

datum woensdag 8 september 2004
traject Singen - Schloß Friedingen - Steißlingen - Burg Homburg - Stahringen - Güttingen - Möggingen - Langenrain
afstand 24 km
hoogten 431-635 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
8219 Singen (Hohentwiel), 8220 Überlingen-West.
wandeltijd 9¼ uur
weer hele dag droog en zonnig
temperatuur 27°
overnachtingadres Gästehaus Monika, Monika Reisch, Oberdorferstraß 4, D78476 Allensbach/Langenrain, ( tel. 07533-5205, www.gaestehaus-monika.com
Overnachtingprijs € 16,50 per nacht

Uitzicht vanaf de Hohentwiel bij Singen op Bodensee Het overnachtingsadres te Singen had wat weg van ons voorgaande overnachtingsadres. Nu was de eigenaar echter van Italiaanse afkomst. Het was deze dag wederom behoorlijk warm. Daardoor liepen we wederom in de korte broek. Eerst deden we inkopen in een supermarkt. Later bezochten we de bakker.
Bij het niet overdekte stadion van Singen troffen we weer onze markeringen. Langs volkstuintjes bereikten we weer de bossen. Op een wat steilere grintweg in de bossen kwam eerst een volkswagenbusje aangereden en even later een tractor.
Gemeinde Steißlingen We liepen onder langs slot Friedenburg, maar we zagen het slot alleen wat op afstand. We liepen door een tunnel onder de B33 door. Aan het eind van de tunnel dronken we wat, in de schaduw van de tunnel. Verderop liepen we langs een bosrand en kwamen bij een grote open hut waar we lunchten. Er was de voorgaande dag nog een kampvuur geweest, want we zagen nog een paar rookpluimen van het nasmeulen.
Weer verderop bereikten we Steißlingen. Hier vielen de vele vakwerkhuizen op. Er werd een nieuwe buitenwijk gebouwd met luxe huizen. Toch waren er een aantal nieuwe (wandel-)markeringen aangebracht.
Möggingen Daarna bereikten we Burg Homburg. Doordat de markeringen hier onduidelijk waren, liepen we toch naar de ruïne toe en maakten hiervandaan een fraaie panoramafoto op Stahringen en achterliggend meer. Vlak voor de beklimming naar de Burg liep ons officiële pad vrij steil en zigzaggend naar beneden. Mede vanwege de hitte en de vermoeiheid, besloten we een alternatieve route te volgen. Mede dankzij de al eerder genoemde goede kaartkennis van ondergetekende bereikten we over een asfaltweg Stahringen.
Mindelsee Buiten Stahringen was weer open gebied, dus bloedheet. Daarop bereikten we Güttingen. Möggingen bereikten we via het kerkhof. We kregen af en toe uitzichten op de Mindelsee. De gehele zee bleek beschermd natuurgebied te zijn. Op een veld zagen we een familie aardappels machinaal rooien.
Rond 17.30 uur bereikten we Langenrain en Gästehaus Monica. Zij bracht ons om 18.30 uur met haar nieuwe auto naar een restaurantje, dat op 1½ km afstand lag. Daar hebben we heerlijk gegeten. De lokaliteit heet: Landgasthaus Hof-Höfen, Inh. Peter Marcks, 78476 Allensbach-Langenrain, tel. 07533-1418, www.hof-hoefen.de.

Information über Singen
Information über Steißlingen
Information über Stahringen
Information über Güttingen
Information über Möggingen

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg