Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen Terug naar het overzicht van de Querweg Freiburg - Bodensee Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E1

datum maandag 6 september 2004
traject Riedöschingen - Alte Postweg Hütte - Romerstraße - Napoleonplatz - Ballenberg - Engen
afstand 16 (14+2) km
hoogten 550-803 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
8117 Blumberg, 8118 Engen.
wandeltijd 6 uur
weer droog, zeer warm
temperatuur 27°
overnachtingadres Hotel restaurant Sonne, Gebrüder Koliakis, Bahnhofstrasse 2, 78234 Engen, ( 07733-977166 of 975207
Overnachtingprijs € 60,00 per nacht

We waren de enige gasten in de Hegauerhof, mede omdat ze officieel dicht waren vanwege vakantie. Vanwege de warmte vertrokken we alweer in de korte broek. We maakten een foto van ons overnachtingsadres. In de enige winkel kochten we brood, kaas en limonade. Na een uur lopen stonden we voor een bosrand stil en maakten foto's. van opgerolde hooi-balen en van Riedöschingen
Aan een verderop gelegen bosrand spraken we met een boswachter, die over 2 maanden met pensioen ging. Hij vertelde, dat als er een föhn waait, je hier in de Hegau de alpen ziet van Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. We hoorden van hem, dat we niet meer in het Zwarte Woud liepen en dat er tussen het Zwarte Woud en de Hegau nog een gebied is met een andere naam, Bär of zo iets.
Verderop liepen we over de Alte Poststrasse en langs de Alte Poststrasse-Hütte. Voordat we Engen bereikten, liepen we nog over de Ballenberg. Na een bezoek aan de VVV van Engen liepen we naar ons overnachtingadres Hotel Sonne.
Engen Daarna bezichtigden we de binnenstad en namen talrijke foto's
foto 1 van de binnenstad van Engen,
foto 2 van de binnenstad van Engen,
foto 3 van de binnenstad van Engen,
foto 4 van de binnenstad van Engen,
foto 5 van de binnenstad van Engen en
foto 6 van de binnenstad van Engen).
Op een terrasje dronken we koffie. 's-Avonds aten we in een café restaurant een Piza en dronken ruim een liter Lambrosco wijn.
Information über Riedöschingen
Information über Engen
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg