Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen Terug naar het overzicht van de Querweg Freiburg - Bodensee Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E1

datum donderdag 2 september 2004
traject Feldberg (JH Hebelhof) -Feldbergerhof - Hochkopf - Hochkopfhütte - Farnwirt (1235m) - Wasserlochhütte - Holzmatt (1142m)- Schluchsee-Aha - Schluchsee-Unteraha - Schluchsee
afstand 15 (13+2) km
hoogten 930-1235 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
8114 Feldberg (Schwarzwald), 8115 Lenzkirch
wandeltijd 4½ uur
weer vrijwel onbewolkt
temperatuur 23°
overnachtingadres Jugendherberge Schluchsee-Wolfgrund ( 07656-329
Overnachtingprijs 2 x 26,20 per nacht (halfpension).

Het ontbijt in de JH Hebelhof was zeer goed. Er waren broodjes met o.a. camembert-kaas. Verder verschillende soorten musli met verschillende bijlages als noten, kokos, vruchtensap en yoghurt met vruchten.
Rond negen uur verlieten we de jeugdherberg. Eerst liepen we in de richting van het Feldbergerhof, een hotel dat er van buiten lelijk uitzag en totaal niet bij de omgeving paste. Daarna liepen we via Hochkopf en Hochkopfhütte dezelfde weg terug als de vorige dag. Verder volgden we de markering blauwe ruit op witte achtergrond met witte vertikale streep van de Mittelweg.
We passeerden het punt Farnwirt op een hoogte van 1235 meter. Daarna kwamen we bij de Wasserlochhütte. De hut was niet op slot. Je kon er in schuilen tegen de regen. Daarna passeerden we het punt Holzmatt op 1142 meter hoogte. Nu daalde ons pad geleidelijk en aan de bosrand hadden we een rust bij een bankje. Hier deed ik voor de eerste keer tijdens de vakantie de korte broek aan. We hadden hier uitzicht op het meer Schluchsee.
Daarna daalden we verderaf naar Schluchsee-Aha waarbij we steeds uitzichten op het gelijknamige Schluchsee-meer hadden. Nadat we de spoorlijn waren gekruist, verliep de route anders als ik verwacht had. Rond half twee bereikten we de JH te Schluchsee. We moesten tot 2 uur wachten met aanmelding. Daarna brachten we nog een bezoek aan de plaats Schluchsee, want de jeugdherberg lag buitenaf, vlak aan het meer. 's-Avonds aten we warm in de jeugdherberg. Daarna dronken we buiten nog een beker wijn.
naar de top van deze pagina

Henri Floor