Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Westweg Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E1

datum woensdag 1 september 2004
traject JH Veltishof (Titisee/Bruderhalde) - Bärental - Hochkopf - Feldbergerhof - DJH Hebelhof - Feldberg Gipfel (1493m) - DJH Hebelhof/Feldberg.
afstand 17 (15+2) km
hoogten 845 - 1493 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
8114 Feldberg (Schwarzwald)
wandeltijd 4+4 uur
weer hele dag vrij zonnig
temperatuur 18°
overnachtingadres JH Feldberg - Hebelhof ( xxxxx
Overnachtingprijs 2 x € 25,70 per nacht (half pension).

We vertrokken deze ochtend om 8.50 uur van de Jeugdherberg te Bruderhalde. Coos maakte van de ingang van de jeugdherberg nog een foto . Een paar honderd meter verderop kochten we broodjes en jus d'orange. Daarna liepen we weer terug het parkoers van de Westweg/E1 op. We volgden een tijdlang een spoorlijn op korte afstand. We kwamen in Bärental uit. Hier liepen we even verkeerd. We hadden hier een korte rust op een bankje. Ons pad ging nu flink stijgen. We kregen uitzichten op de Titisee.
Even voor het Zweiseenblick hielden we een rustpauze, aten en dronken wat op een stapel boomstammen. We werden o.a. nog ingehaald door een groep van 16 wandelaars. Op het Zweiseenblick was het zo mogelijk nog drukker. De twee Seeën (meren) betroffen de Titisee en de Schluchsee. De (vervolg) markering was nu even wat minder. We moesten kennelijk het meest belopen pad volgen.
Zowel in het Bärental als vanaf het Zweiseenblick maakten we een foto van de Titisee. Verderop kwamen we bij de Hochkopfhütte. Dit leek echter meer op een grote schuur. Vanaf de Hochkopfhütte nam de overlast van fietsers enorm toe.
Ons pad steeg en we hadden af en toe mooie panorama's. We bereikten het Caritas Haus aan de Hochkopf. Even volgden we de B317-verkeersweg. Daarna verlieten we deze en even later kwamen we vlak voor het Feldbergerhof uit. Hier sloegen we af naar de jeugdherberg Hebelhof. Hier kwamen we om 12.50 uur aan. Voordat we weer op pad gingen, nuttigden we nog het tweede deel van onze lunch. Tegenover de jeugdherberg was een winkel, waar we wat kochten. Daarna liepen we (weer) naar het Feldbergerhof, nu echter zonder rugzak. Bij de stoeltjeslift liepen we omhoog tot aan de top. Op de top werden we tweemaal vereeuwigd.
Onderweg naar beneden naar de Feldbergturm maakten we nog 2 panoramafoto's. Daarna liepen we naar de Feldbergturm, die we echter niet beklommen. Coos had wat last van een been en besloot met de cabinelift naar beneden te gaan. Ik liep naar beneden en maakte nog een foto van Coos in de cabinelift. Daarna portretteerde ik ook nog de plaats Feldberg met kerk.
naar de top van deze pagina

Henri Floor