Vorig verslag Volgend verslag Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Westweg Terug naar de homepage van Henri Floor Europäischer Fernwanderweg E1

datum dinsdag 31 augustus 2004
traject Kalte Herberge - Schweizerhof - Hohle Graben - Doldenbühl (1097m) - Weißtannenhöhe - Spriegelsbacher Höhe - Titisee (Ort uns See) - Bruderhalde JH
afstand 22 km
hoogten 845-1152 meter
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
7915 Furtwangen in Schwarzwald, 8014 Hinterzarten, 8015 Titisee-Neustadt, 8114 Feldberg (Schwarzwald).
wandeltijd 8 uur
weer bewolkt en zonneschijn
temperatuur 17°
overnachtingadres JH Titisee-Veltishof, Bruderhalde 27, 79822 Titisee-Neustadt, www.jugendherberge-titisee-veltishof.de ( 07652-238
Overnachtingprijs 2 x € 25,80 (half pension)per nacht
Kalte Herberge
We verlieten Kalte Herberge deze ochtend gelukkig met droog weer. We maakten een foto van ons overnachtingsadres. Een echtpaar, die met de motor was, zette speciaal voor de foto de motor opzij. Later bleek dat de motor er desondanks wel opstond. Het was wel bewolkt, maar de zon kwam af en toe ook wel door. We moesten eerst ongeveer 100 meter langs een verkeersweg lopen. We betraden weer de bossen, maar we zouden de B500 zo'n 7 km op korte afstand blijven volgen. Ons pad was wat vlakker dan de voorgaande dagen, maar nog wel steeds heuvelachtig. We passeerden verschillende malen Gasthäuser of Privatzimmer, ook Ferienwohnungen. We werden ingehaald door een wandelaarster, die we al verschillende keren eerder hadden getroffen. Later troffen we een man die we ook al eerder getroffen hadden.
Onderweg zagen we verschillende keren frambozen-struiken en braamstruiken. Ook voorgaande dagen zagen we deze vruchten vaak en plukten er dan enigen. We hadden een keer een rust bij een grote mierenhoop. Deze zagen we pas toen we al zaten. Lang zaten we hier derhalve niet.
Bij Hohlengraben kwamen we uit een bos en hadden toen een fraai panorama. Deze panoramablik was zo groot, dat deze niet met één foto te vangen was. Zowel de eerder genoemde dame als heer troffen we onderweg verschillende malen. We werden ingehaald door drie mannen, die Nederlanders bleken te zijn. Ze waren pas net begonnen en waren de buurt van St. Märgen aan het verkennen. Zij hadden een tent bij zich.
Het lunchpakket dat we bij ons hadden, bleek toch niet zoveel te zijn en toen we bij Berghäusl kwamen, besloten we daar wat te eten en te drinken. We aten een pruimentaart en later nam ik er nog een. We kwamen uiteindelijk in Titisee uit. In buitenwijken zagen we het ene Privatzimmer na het andere. In het dorp Titisee was het een aanéén schakeling van winkels, café's, restaurants en hotels. We bezochten een winkel, die op de bovenverdieping geheel in kerstsfeer was ingericht. Coos genoot hier met volle teugen van. Want elk jaar gaat zij in december naar een kerstmarkt in Duitsland, We moesten met onze rugzakken wel oppassen, omdat sommige paden in de winkel nauw waren. En we wilden natuurlijk niets omver gooien.
Even verderop liepen we langs een restaurant met een heel mooi uithangbord. Daar maakten we ook een (foto uithangbord 1) (foto uithangbord 2) van. Aan de rand van het dorp stonden 2 handwijzers voor wandelaars. Hier maakten we foto's (foto uithangbord 1), (foto uithangbord 2), (foto uithangbord 3) en (foto uithangbord 4) van. Langs het Titisee liepen we naar de jeugdherberg , waar we rond 5 uur in de middag arriveerden. We aten er warm en 's-avonds dronken we een liter rode wijn van het merk Spätburgunder 2003 trocken voor € 6,00.
Information über Kalte Herberge

naar de top van deze pagina

Henri Floor