eerste dag van de Heuvelland wandel4daagse derde dag van de Heuvelland wandel4daagse overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van vierdaagsen en driedaagsen en tweedaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 17e Heuvelland wandelvierdaagse 2004
stikker Heuvelland wandelvierdaagse 2004 - dag2 medaille Heuvelland wandelvierdaagse nummer 14 De Heuvellandroute, vrijdag 13 augustus 2004
Deze dag liepen we over het plateau van Margraten. Via buurtschap Wolfshuis en Groot Welsden liepen we naar Margraten. Hier was de eerste (en derde) rustpost.
De gemeente Margraten bestaat uit de kerkdorpen Margraten, Cadier en Keer, Bemelen, Sint Geertruid, Mheer, Noorbeek, Banholt, Eckelrade en Scheulder. De huidige gemeente Margraten is in 1982 ontstaan bij de gemeentelijke herindeling van Zuid-Limburg door het samenvoegen van de gemeenten Margraten, Cadier en Keer, Noorbeek, Mheer, Bemelen en Sint Geertruid en toevoeging van de kern Scheulder van de voormalige gemeente Wijlre en het gedeelte van de kern Eckelrade, dat tot de gemeente Gronsveld behoorde naast het gedeelte van deze kern, dat tot de gemeente Sint Geertruid behoorde.
Via Termaar en Euverem werd Gulpen bereikt. Hier was de tweede rustpost. Via buurtschap Ingber werd Margraten weer bereikt. Dit gedeelte, van Euverem naar Gulpen, was het minst mooie gedeelte van de hele vierdaagse. Naast het feit dat er nogal wat asfaltwegen werden gebruikt, moesten we verschillende keren drukke wegen oversteken of liepen we in de buurt van drukke wegen. Maar ik moet toegeven, dat als je voor de rest in een heel rustig gebied loopt, verkeer op wegen al gauw druk aanvoelt. Hier was de derde rustpost. Via opnieuw Groot-Welsden en Terblijt werd de finish weer bereikt. De dagafstand bedroeg 30,6 km. Van de 6 uur dat we onderweg waren geweest, hadden we 50 minuten gerust. Het IVV-nummer was 10906.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg