Naar het overzicht van het Pieterpad Volgend verslag van het Pieterpad Naar het overzicht van het Pieterpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Het Pieterpad
datum maandag 25 augustus 2003
traject Gasteren - Rolde - Anderen - Schoonloo - Schoonoord (omgeving Papeloze kerk)
afstand 39½ km, totaal afgelegde afstand 99 km, gemiddeld 33 km.
weer half tot zwaar bewolkt, temperatuur 25°
overnachting- adres + prijs W.S. Hoekman, Slenerweg 81, 7848 AG Schoonoord,
( 0591-381675 , 2 x € 16

Pieterpadboekje deel 1 - voorkant Nadat we op ons overnachtingadres te Schipborg goed hadden overnacht en zeer goed hadden ontbeten reden we met de auto naar Gasteren. In Gasteren stapte Coos uit de auto en vervolgde het Pieterpad, dat ze hier de vorige dag had beëindigd. Daarbij kwam ze over het Balloërveld (foto 20), in Rolde kwam ze langs de Jacobskerk (
foto 21) en verderop in Rolde langs hunebedden (foto 22). Via Anderen reed ik met de auto naar Rolde. In Anderen kwam ik langs het punt waar het Pieterpad Anderen aandoet. Ik Rolde deed ik boodschappen om Coos op de afgesproken plek te voorzien van karnemelk en haar brood. Ik verkende het volgende af te spreken punt om Coos te ontmoeten. Dat was maar goed ook, want op het oorspronkelijk geplande punt was geen geschikte locatie te vinden. Uiteindelijk werd dit in Schoonloo. Maar eerst trof ik Coos in Anderen. Toen ik op dat afgesproken punt in Anderen aankwam ontdekte ik een piknikbank. Even later arriveerde Coos. Wel nadat ik nog 2 x 2 Pieterpad wandelaars had gezien.
Kabouters uit Eext Nadat Coos Anderen had verlaten kwam ze door natuurgebied Oud Orvelte (foto 23). Ik reed wat met de auto rond. Pas over ongeveer 15 km zou ik Coos weer treffen. Daardoor kon ik wat meer met de auto rondrijden. Als eerste reed ik naar het plaatsje Eext. Net toen ik het plaatsje Eext wilde verlaten, viel mijn aandacht op de verwijzing naar een kabouterpark. Bij het kabouterpark aangekomen bezocht ik het park met talrijke (Rien Poortvliet) kabouters. Bovendien waren er talrijke laven en zo mogelijke meerdere varianten als van kabouters. Meer informatie is te vinden op internetadres www.rijkderkabouters.nl.
Daarna reed ik naar Rolde en bezichtigde de kerk. Ik stak er nog een kaarsje aan. Daarna bracht ik in Rolde nog een bezoek aan een supermarkt. Bij de VVV haalde ik nog een stempel voor de stempelkaart. Vervolgens verkende ik het trefpunt met Coos na Schoonloo en reed vervolgens naar Schoonloo. Ik was hier nog geen 10 minuten of Coos arriveerde. Na een kwartier liep Coos weer verder. Even ten zuiden van Schoonloo bezocht ik nog het natuurmeertje 't Loomeer. Ik reed naar het eindpunt waar ik Coos voor de laatste keer deze dag zou treffen. Toevallig liep daar net een Pieterpad-wandelaarster langs, zodat ik zeker wist dat ik goed zat. Vlakbij was ook nog een meertje waarin schildpadden leefden. Ik zag ze echter niet.
Nadat ik langs ons overnachtingadres was gereden, reed ik naar het biologisch ecologisch centrum. Hier dronk ik koffie en wachtte totdat Coos arriveerde. Dat was rond 16.00 uur. Na een kwartiertje liep Coos weer verder. Ik bleef nog even zitten en schreef onder andere een stuk van dit verslag. Dat "even" bleek een uur te worden. Hier zat ik per slot van rekening prima. Op het eindpunt voor die dag voor Coos aangekomen, een 5-sprong, trof ik eerst een ouder echtpaar op de fiets. Zij zeiden dat ze Coos hadden gezien en dat ze een schoen uittrok om zandkorreltjes uit haar schoen te halen. Later kwam een groot gezin aangereden, die 5 minuten voor Coos arriveerden en bleven totdat Coos arriveerde. Bij aankomst van Coos klapten ze. Van het eindpunt was het ongeveer een km rijden naar ons overnachtingadres. 's-Avonds aten we op 200 meter afstand warm in het recreatiecentrum Rijmaaran te Schoonoord.
naar de top van deze pagina
Henri Floor & Coos Verburg