derde dag Drentse Wandel Vierdaagse 2003 Terug naar het overzicht van de Drentse Wandel Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Drentse Wandel Vierdaagse 2003
Van 29 mei t/m 1 juni 2003 werd de Drentse Wandel 4-daagse georganiseseerd vanuit Odoorn.

logo Drentse Wandel 4daagse 4e wandeldag, zondag 1 juni 2003
We verlieten Odoorn in noordelijke richting. Na een km langs een verkeersweg over een fietspad te hebben gelopen, sloegen we af en dwaalden door bosgebied Odoornerdennen. Over een natuurpad, dat trouwens een gewoon bospad was, bereikten we het grote heideveld Molenveld. Daarna zetten we koers naar het Westerbos en de Wester Es. Daarop betraden we boswachterij Exloo. We zouden deze dag nog herhaaldelijk bordjes van boswachterij Exloo zien. Vlak voor de bebouwde kom van Ees sloegen we af. We kwamen langs een groot rabarberveld, herkenbaar aan de grote bladeren van de planten. Daarop bereikten we Landale Greenparcs, Land van Bartje.
Het was al aardig warm geworden en elk schaduwplekje werd optimaal benut. Bij een grote camping bereikten we het Kanaal Buinen-Schoonoord en staken dit over. We zagen hier informatie over de stad Hunsow uit 810. In dat jaar werd de plaats door de Noormannen vernietigd. We kwamen langs een openluchttheater en even later langs het grootste hunebed van Nederland. Het nabijgelegen hunebedcentrum was gesloten. Grootste hunebed van Nederland Verder dwaalden we door de Zuider Es en kwamen langs een schapenpark. Maar we zagen geen enkel schaap hier lopen. We kwamen uit in buurtschap Bronneger. Opnieuw staken we het Kanaal Buinen-Schoonoord over. Door de Noorder Es werd Buinen bereikt.
Hier was een rustpost op 20,8 km. We kozen een plek in de schaduw op het terras. Opnieuw betraden we boswachterij Exloo. Bij een grote boswachtershut stond de Prinses Beatrix eik, die hier op 31 januari 1938 werd geplant (65 jaar geleden).
Op 30,1 km hadden we een rust in Exloo in HCR De Meulenhoek te Exloo. Vlak voor deze rust liepen we nog langs het kaboutermuseum. De voorlaatste stempelpost was bij zwembad De Leeuwal op 32,6 km. Door de hitte was het hier erg druk met bezoekers. Kabouterland te Exloo Door het Hunzebos en een heideveldje zonder naam werd Odoorn bereikt. Even voor de finish kregen we nog een sinaasappel. Bij het schoonmaken van de sinaasappel spoot een straaltje met sinaasappelsap tegen mijn brilleglas. Bij een poging de bril schoon te maken werd het alleen maar erger. Daarop vroeg ik aan één van de toeschouwers, die voor hun huis zaten, of ik even gebruik kon maken van hun waterkraan. Vlak daarop voerde het parkoers over de Uit-markt. We hadden daar niet zoveel belangstelling voor met die hitte. Er gingen deze laatste wandeldag ongeveer 2600 wandelaars van start.
We reden na het afmelden bij de finish met de auto naar Exloo en rustten daar uit bij de rustpost waar we met de wandeling waren langsgekomen. Aansluitend dineerden we er. Even na 6 uur reden we huiswaarts. Door deze actie was het iets minder warm geworden voor de thuisreis. Bovendien was het minder druk en belandden we met de auto geen enkele keer in een file. Het IVV-nummer was 10912.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg