tweede dag Drents Friese Wold Wandelvierdaagse  2003 vierde dag Drents Friese Wold Wandelvierdaagse  2003 terug naar het overzicht van de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003
Van 22 t/m 25 mei 2003 werd de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse georganiseerd vanuit Diever in de gemeente Westerveld. De start was vanuit het Dingspilhuus.
Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 3e wandeldag, zaterdag 24 mei 2003
Bij de start om 7 uur was het nat van de regen, die de voorgaande nacht was gevallen. Maar het was nu droog en dat bleef het tot 13.00 uur. We verlieten Diever in zuidelijke richting. Maar spoedig veranderden we van richting en liepen daarop noordwaarts. Daarbij liepen we al in de beginfase over een lang graspad langs weilanden. Kalkovens te Dieverbrug tijdens de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003 Volgens de ingetekende route liepen we vlak langs de Kalkovens van Diever. Maar deze zagen we niet. Net als de voorgaande dagen werd ook deze wandeldag totaal geen informatie gegeven, waar we zoal langs liepen of hoe de natuurgebieden heetten, waar we doorheen liepen.
Op 5,6 km was de eerste rust- en stempelpost. Deze was gelegen op camping- en bungalowpark 't Wildrijck. Daarna dwaalden we verder door bosgebied Dieverzand. We zagen regelmatig varens en ook diverse mossen in de bossen.
Op 9,4 km was een rust- en stempelpost in de tent van de organisatie. Hier dronken we een kopje koffie. We bevonden ons hier bij zandgebied De Witte Bergen. We dwaalden verder, wisselend door natuurgebied Berkenheuvel of boswachterij Smilde.
rustpunt te Oude Willem in Hoeve aan den Weg tijdens de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003 Op 14,5 km was een rustpost in café Hoeve aan den Weg te Oude Willem. Nu kregen we de lus van de 40 km. Deze was erg mooi en voerde door het nieuwe ontginningsgebied van stroomgebied Vledder A. Er waren onderweg wel ontelbare plassen water. Regelmatig liepen we langs de kant van het pad om de plassen te ontwijken.
In Wateren hadden we op 18,1 km nog een rustpost in de schuur van een boerderij. Hier nuttigden we onze meegenomen mondvoorraad. We hadden hier een rust van 20 minuten. We spraken met een man over de parkoersbeschrijving. Hij was verbaasd van ons te horen dat de parkoersbeschrijving zo slecht was. De volgende dag sprak hij ons aan en zei, dat hij van een wandelaar had gehoord, dat deze om drie uur 's middags nog het plan had om het 10 km parkoers te lopen. Toen hij hoorde dat de bepijling was weggehaald, besloot hij op de parkoersbeschrijving te lopen. Na een uur kwam hij terug met de mededeling dat hij er helemaal niet uitkwam.
We vervolgden ons pad en kregen op een gedeelte een omleiding voorgeschoteld. Voor een gedeelte van het beschreven parkoers had de organisatie op het laatste moment geen toestemming gekregen. Hierdoor was er een parkoerswijziging, die echter niet voor extra afstand zorgde. Voordat we de rustpost Hoeve aan den Weg bereikten was de omleiding al voorbij. Deze verzorgingspost lag op 24,3 km.
Toen we het bord van de plaats Oude Willem passeerden, zagen we even verderop een wat ouder huis staan met de naam De Jonge Willem. Hoofdzakelijk door boswachterij Smilde liepen we naar de rustpost op 30,4 km. Het was vreemd dat hier het vervolg van de 30 en 40 km niet stond aangegeven. Er was niemand van de organisatie op deze splitsing aanwezig, zodat we op goed geluk verder liepen. Het geluk was met ons, want even later zagen we onze vertrouwde markeringen weer.
Door bosgebied Dieverzand liepen we weer naar 't Wildrijck. Hier was de laatste rustpost op 36,2 km. Rond 13.00 uur was het begonnen te miezeren. De totale afstand bedroeg 39,8 km. Het IVV-nummer was 16735.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg