eerste dag rents Friese Wold Wandelvierdaagse2003 tweede dag rents Friese Wold Wandelvierdaagse2003 terug naar het overzicht van de rents Friese Wold Wandelvierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Drents Friese Wold Wandelvierdaagse2003
Van 22 t/m 25 mei 2003 werd de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse georganiseerd vanuit Diever in de gemeente Westerveld. De start was vanuit het Dingspilhuus.
2e wandeldag, vrijdag 23 mei 2003
We werden wakker met een gestaag neervallende regen. Bij de start was het droog, maar het was zwaar bewolkt en er hing een grijze sluier waar elk moment regen uit kon vallen.
Havezate Oldengaerde te Dwingeloo tijdens de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003 We liepen in zuid-oostelijke richting en kregen uitzicht op molen De Vlijt. We zetten koers naar de Drentse Hoofdvaart en staken deze over bij de Olden Dieverbrug. We sloegen af bij de Stuw Koningsschut en dwaalden verder door natuurgebied Het Laar. Het parkoers dat volgde zat vreemd in elkaar. Het parkoers raakte elkaar 4 keer en kruiste elkaar 2 keer in korte tijd.
Op 6½ km was de eerste rustpost. Daarna zetten we koers naar de Havezate Oldengaerde. We naderden deze havezate aan de achterkant en daar stond een groot standbeeld. Het stond voor ons achterstevoren. We konden niet goed zien wat het voorstelde. We dwaalden verder door de Westeinder Es en de tocht voerde wisselend door bos en open terrein.
Op 11,8 km was de tweede rustpost in de kantine van camping Torentjeshoek. De parkoersbeschrijving was net als de eerste dag slecht te volgen. Het lettertype was weer zeer klein en de omschrijvingen waren zeer summier. Maar de bepijling was goed en de natuur was mooi. Door bosgebied zetten we koers naar de uitgestrekte Dwingelose Heide. We moesten hierbij denken aan de Strabrechtse Heide als vergelijking, alleen de flats op de achtergrond ontbreken hier. Verzorgingspost in Torentjeshoek tijdens de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003 Na een slinger over de Dwingelose Heide liepen we langs de Radiotelescoop. Even tevoren hadden we een verbodsbord gepasseerd, waarbij het verboden was om met ingeschakelde GSM te lopen, vanwege storingen in het radiotelescoopverkeer.
Op 18,9 km was een rustpost bij Staatsbosbeheer. Hier was een diashow van Nationaal Park Dingeloėrveld. Voor ons was dit een goede gelegenheid om aan onze lunch te beginnen. Daarna begonnen we aan de lus van de 40 km. Deze voerder veelal door bosgebied, Daarbij kwamen we langs het Slichteveen, het Lange Veen, het Koelevaartsveen, het Westerveen, de Reigersplas, het Wolf Klauwtjesveen, het Zandveen en het Modderveen.
Op 23,9 km hadden we een rustpost in het orientatiecentrum van Staatsbosbeheer. Deze was niet ver gelegen van de A28-snelweg, maar we hoorden geen autolawaai van deze snelweg.
Op 29,2 km hadden we opnieuw een rustpost. Deze was dezelfde als die op 18,9 km. Opnieuw dwaalden we door bosgebied, maar spoedig kregen we open terrein en liepen daarbij door buurtschap Lhee. Nu zetten we koers naar Dwingeloo en doorkruisten deze plaats door het centrum. Daarbij kwamen we langs een pannekoekenrestaurant. Toen we daar 's avonds dineerden en zeiden dat we er 's middags langs gelopen waren, vroeg de eigenares wat voor wandeltocht dat eigenlijk was. Ze had veel mensen met paraplu voorbij zien lopen. En ze liepen ook sneller dan de doorsnee toerist.
Rustpost in Dwingeloo tijdens de Drents Friese Wold Wandelvierdaagse 2003 Op 34,1 km hadden we een laatste rust- en stempelpost aan de rand van Dwingeloo. Het laatste traject kon niet de schoonheidsprijs krijgen. Tussen Dieverburg en Diever volgden we de doorgaande verkeersweg. Het was een regenachtige dag geworden. Diverse zandwegen waren doordrenkt van het water. Daardoor was het zwaar lopen. We liepen deze dag nogal eens langs fraai bloeiende gele brem. Ook zagen we flink wat paarden in weilanden lopen. Het IVV-nummer was 16734.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg