eerste dag Ronde van Zuid-Limburg 2003 tweede dag Ronde van Zuid-Limburg 2003 Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg 2003 Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ronde van Zuid-Limburg 2003
Op de tweede wandeldag op zondag 18 mei 2003 liepen we als eerste naar Kunrade en wandelden langs natuurreservaat Kunderberg. We liepen door Ubachsberg en bereikten buurtschap Mingersberg. Hier konden we rusten. Toen we in de rij stonden voor de koffie vroeg een man achter ons of dat dit de wachtrij voor het toilet was. Vlak voorbij deze rustpost stond een kapelletje. Er brandde enige kaarsjes en wij zetten er één bij. We verlieten Mingersberg. Net voorbij buurtschap Trintelen verlieten we de asfaltweg en dwaalden over veldwegen naar Overeys. We staken een onbewaakte niet geëlektrificeerde overweg over en een treintje met 3 roodgekleurende wagons kwam luid toeterend voorbij.
Doorwaadbare plaats in de Mechelderbeek tijdens de 60e ronde van Zuid-Limburg 2003 In Wahlwiller was een verzorgingspost op 11,9 km. Op weg naar Mechelen staken we de Lomberg- of Mechelderbeek over. Nu volgde een heel mooi pad dat wisselend dicht- of dan weer wat verder van de sterk meanderende beek liep. Daarbij kwamen we langs 't Höfke en Hurpesch. In Camerig was op 18,6 km een grote rust in restaurant Camping De Rozenhof. Tijdens de rust viel er een bui.
Na de rust dwaalden we lange tijd door het Vijlenerbos. Daarbij zaten verschillende malen flinke klimmetjes. Op weg naar Vijlen kwamen we langs het Maria monument met zijn statieweg. In het Selzerbeekdal kwamen we op een verkeersweg uit. Hier hadden we veel last van de wielerronde, die deze dag plaats had en het parkoers enige malen raakte of kruiste. Fietsers haalden hier snelheden tussen de 50 en 80 km.
In Vijlen liepen we over een pad door een weiland. Daarna volgde een steil verhard pad omlaag. Via de buurtschappen Melleschet en Hilleshagen werd een verzorgingspost bereikt. Ze schonken hier gratis thee en bouillon. Deze verzorgingspost lag op 27,0 km te Nijswiller.
Buiten Nijswiller volgden we een smal pad dat afgezet was met houten balustrade vanwege steile hellingen van een naast gelegen sloot. Deze sloot was flink onder handen genomen. Daardoor zou bij wateroverlast deze sloot niet meer voor ongecontroleerde wateroverlast zorgen.
Via de buurtschappen Baneheide en Bulkemshoek werd de laatste verzorgingspost op 31,0 km bereikt. Deze lag vlak voor Simpelveld in buurtschap Ordemolen. Daarna zetten we koers naar het plaatsje Huls.
Buiten Huls dwaalden we door de nog niet eerder in dit verslag genoemde draaipoortjes. Bij het geologisch monument De Putberg keken we nog naar de infoborden over de vroegere kalkovens. Voordat we de tunnel onder de A76 konden inlopen moesten we nog een asfaltweg oversteken, maar van links bleven maar racefietsers aankomen.
Later kwamen we nog langs hoeve De Dohm en de watermolen Weltermolen. De totale afstand bedroeg 39,5 km. De enige bui van betekenis hadden we op de grote rust gehad. Voor de rest was het een aangename wandeldag met af en toe veel wind en een maximum temperatuur van 17°.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg