Vorig Euraudax verslag Volgend Euraudax verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten Met Euraudax in Tielen, BelgiŽ

badge Euraudax Tielen Van zaterdag 26 op zondag 27 oktober 2002 organiseerde Euraudax een 20 uurs wandeltocht. Met een 20 uurs Euraudax wandeltocht wordt verstaan, dat er afstanden van 25, 50 75 en 100 km werden georganiseerd. Wij liepen het 100 km parkoers.
De start was om 11.00 uur vanuit het Ontmoetingscentrum aan de Kasteeldreef te Tielen in BelgiŽ. Tielen ligt ten zuiden van Turnhout. Deze tocht was verdeeld in vier ronden van ieder 25 km.
Dit is het gemeentewapen van Kasterlee, BelgiŽ. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag wapen van Kasterlee

De eerste ronde ging in de richting van Kasterlee. Tielen is gemeente Kasterlee. Deze eerste ronde was eigenlijk wel de mooiste ronden. We kwamen in het naburige Kabouterland. In dit park zijn talloze huisjes en smalle paadjes als in een (denkbeeldig) kabouterland gemaakt. Vooral kinderen, maar ook volwassenen vonden dit heel mooi.
De tweede ronde ging in de richting van het plaatsje Lichtaart. Ik meld hier vooral bij dat het om een plaatsje ging, anders zou u wellicht denken, dat het om een eetbare taart ging. Er passeerde een groepje fietsers van een jaar of 15, die een krat pils bij zich hadden. Zij jenden als het ware op een leuke manier of we een pilsje wilden zonder het ook daadwerkelijk te geven. We kregen uitzicht op een grote kasteel-boerderij. We liepen in deze ronde ook veel langs de bebouwde kom van Tielen en langs de spoorlijn, die loopt van Turnhout naar Antwerpen. Zowel in de eerste ronde als in de tweede ronde was een wagenrust in natuurgebied Zandfluiter. We kwamen nog langs een kruis ter nagedachtenis aan Bayot die op 20 augustus 1914 stierf. Aan het einde van deze ronde kregen we een warme maaltijd. Deze was goed verzorgd.
stikker Euraudax Tielen Dit is het wapen van Tielen, BelgiŽ. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag wapen van Tielen

De derde ronde ging in de richting van Lille en Gierle. Nadat we in de eerste twee ronden veel door bossen waren gelopen, voerde deze ronde meer door open terrein. Aan het einde van deze ronde kregen we een broodmaaltijd.
De vierde ronde was de minste. Deze liep in de richting van Turnhout. Na het oversteken van de A34-snelweg liepen we langs een groot industriecomplex. Het was duidelijk dat hier een parkoers was uitgezet om de 100 km vol te maken.
Het was een goed georganiseerde tocht. Het was het weekend met veel wind. Er was ook veel regen voorspeld. De eerste 75 km hielden we het gelukkig droog. Door overmoed lieten we daarop de paraplu achter. En juist toen begon het flink te regenen. Bij de finish hadden we gelukkig reservekleding bij ons. Met de auto reden we, evenals de heenweg, met een wandelvriend huiswaarts. Er waren naast Belgen, deelnemers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Op het 100 km parkoers waren 34 wandelaars gestart
naar de top van deze pagina

Coos Verburg