Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen

Europäischer Fernwanderweg E1


datum woensdag 19 juni 2002
traject Dobel-Bad Herrenalb(bus)-Baden/Baden-Driebergen (trein)-thuis (bus)
weer Helde dag droog en tropisch warm in Duitsland
temperatuur aanvankelijk 33°, daarna dalend to 21° in Nederland.

Het parkoers van de Europäischer Fernwanderweg E1 door DuitslandHet parkoers van de Europäischer Fernwanderweg E1 door Duitsland

Vanwege de nog voorspelde hitte besloten we woensdagochtend onze trektocht af te breken. We hadden op de kamer een kleuren TV. De wekker liep om 5.55 uur af, waardoor we het nieuws met weerbericht van 6.00 uur konden horen en zien. Voor woensdag werd 33° en voor donderdag werd 35° graden voorspeld. Bovendien was er kans op zware onweersbuien. Omdat we nog drie wandeldagen te gaan hadden, besloten we de tocht af te breken.
Met de bus reden we naar Bad Herrenalb. Vandaar met een andere bus naar Baden-Baden. Van hier met de trein naar Duisburg. Onderweg werd een keer omgeroepen dat de trein vanwege werkzaamheden langs de rechterkant van de Rijn zal rijden in plaats van de linkerkant. Daardoor trad een vertraging van een half uur op. In Duisburg misten we daardoor onze aansluiting. De trein naar Arnhem reed éénmaal in de twee uur. In Duisburg konden we onze gereserveerde treinplaatsen laten wijzigen. In Arnhem stapten we over op een sneltrein, die ook in Driebergen stopte. In Driebergen namen we buslijn 43 zodat we tegen 7 uur thuiskwamen.

Henri Floor & Coos Verburg