Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen

Europäischer Fernwanderweg E1


datum dinsdag 18 juni 2002
traject Dobel - Bad Herrenalb - Dobel
afstand 0 km
hoogten
Topographische Karte(n)
1:25 000 Normalausgabe
7116 Malsch, 7216 Gernsbach
wandeltijd 0 uur
weer de hele dag zonnig en warm
temperatuur 38°
overnachtingadres Café Pension Restaurant Tallblick, Fam. Hübenthal, Wildbader Straße 63, 75335 Dobel/Schwarzfeld, ( 07083-8806, internet www.tallblick-dobel.de
Overnachtingprijs € 60,00

Het parkoers van de Europäischer Fernwanderweg E1 door DuitslandHet parkoers van de Europäischer Fernwanderweg E1 door Duitsland

Omdat de weersvoorspelling luidde: temperaturen van 35-38° besloten we niet verder te lopen. Bij het ontbijt van 7 uur deelden we ons besluit aan de eigenares van het pension mee. We konden een dag langer op ons overnachtingadres blijven.
Met de bus reden we naar Bad Herrenalb. Deze busrit was met de Kurgaste Kärte gratis. Bij de Spar in Bad Herrenalb kochten we nog Mühlermilch en ieder een literfles Fanta. Daarna liepen we naar het plaatselijke openluchtzwembad. Op weg daarheen kwamen we langs een zaak, waar in de vitrine hele mooie kabouterjes stonden. De zaak was nog gesloten, maar op de terugweg besloten we naar de prijs te informeren. Later bleek dat de kaboutertjes onderdeel waren van sneeuwwitje en de zeven dwergen en alleen in zijn totaliteit te koop was voor € 514.
In het zwembad verbleven we ongeveer 5 uur. Met de Kurgaste Kärte kregen we in het zwembad 60 eurocent korting per persoon. Het water was 24°. De temperatuur liep tot 38° op. Op het zwembad troffen we nog een Nederlands echtpaar uit Lisse. Zij waren Frankrijk ontvlucht, onder andere vanwege de hoge prijzen door de Euro. Met de bus van 16.00 uur reden we weer terug naar Dobel.
's-Avonds aten we op ons overnachtingadres weer warm. Voor de volgende dag hadden we om 7.15 uur afgesproken voor het ontbijt. Dan zouden we bekijken of we verder zouden lopen. We konden dan zowel naar het nieuws van 6.00 en 7.00 uur kijken.

Henri Floor & Coos Verburg