Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum woensdag 12 september 2001
traject Neu-Isenburg - Frankfurt Sudbahnhof - Driebergen met de trein!
temperatuur 17°.

ons laatste overnachtingsadres van 11 op 12 september 2001ons laatste overnachtingsadres van 11 op 12 september 2001

We stonden om 6.15 uur op in ons meest luxe overnachtingadres en in ons duurste overnachtingadres. We hadden de vorige avond nog kunnen gaan zwemmen in het binnen zwembad of naar de sauna gaan. Maar omdat we pas om 21.00 uur waren aangekomen hadden we daar geen zin meer in. Bovendien hadden we op de TV de afschuwelijke beelden gezien die terroristen hadden veroorzaakt door de vernietiging van de twee World trade Centre gebouwen en het Pentagon van het ministerie van defensie.
Na het ontbijt begaven we ons lopend naar het station van Neu-Isenburg dat wij in 15 minuten bereikten. Vandaar reden we naar Frankfurt Sudbahnhof = Sachsenhausen. Daar belden we naar mogelijke overnachtingadressen in Messel op. Alle 3 de mogelijkheden waren bezet. Dit had met name te maken met de grote autobeurs die in Frankfurt plaats had en waardoor alle overnachtingadressen volgeboekt waren. We zagen het derhalve niet zitten om de tocht nog drie dagen voort te zetten.
Daarop besloten we de wandeltocht af te breken. Eerst reden we naar Frankfurt Hauptbahnhof. Daar stapten we op de trein die via Mainz naar Keulen reed. Tot Mainz hadden we een tweede klas kaartje met een niet gereserveerde plaats. Daarna reden we met dezelfde trein met een eerste klas kaartje met een eveneens niet gereserveerde plaats. Maar we hadden wel de toeslag betalingskaart bij ons. In Keulen stapten we over op de trein die ons naar Arnhem bracht met wel een gereserveerde plaats eerste klas. In Arnhem stapten we over op de trein naar Driebergen-Zeist. Van hier liepen we naar huis. Aankomst 17.00 uur.

Henri Floor & Coos Verburg