Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum donderdag 6 september 2001
traject Selters - Vielbach - Siershahn - Wirges - Staudt - Eschelbach - Montabaur
afstand 15 km
wandeltijd 5 3/4 uur
weer aanvankelijk bewolkt en regen. Na een uurtje ging het lichter regenen met af en toe wat hardere regen.
temperatuur 15°
overnachtingadres Hotel Schlemmer Zur Goldenen Krone, Victor's Restaurant, eigenaar Elmar Hullermann, Kirchstrasse 18, D56410 Montabaur, tel 02602-1540
Overnachtingprijs DM170

Toen we opstonden was het zowaar droog. Op het overnachtingadres hadden we kleuren TV met vele zenders. De bediening en de kontakten met de beheerder waren niet enthousiast. Het was alsof hij met een verplicht nummer bezig was dat moest worden afgewerkt. Hij rookte constant een sigaret en het rook in de ontbijtruimte ook naar rook. Voor 99 mark was de overnachting zelf goed. Na het ontbijt van 8 uur gingen we eerst onze dagelijkse boodschappen doen.
Rond 9.45 uur begaven we ons op pad. Een klein stukje liepen we dezelfde weg weer terug om op de E1 terug te komen. We staken een spoorlijn en een verkeersweg over. Daarop bevonden we ons weer in de o zo vertrouwde bossen met veelal grintwegen. Evenals de vorige dag plukten we nog wat bramen. In het bos was een bosarbeider bezig om stammen hout van een wagen naast een bosweg te leggen. Aan een bosrand was de markering er even niet of niet zichtbaar. Maar we kwamen er goed uit. Op een open stuk dat nu volgde kregen we wat regen te verwerken.
In Vielbach stond een molen in een tuin met een heleboel kaboutertjes (foto 78). We raakten nog in gesprek met de vrouw en man des huizes. We werden zelfs uitgenodigd om wat te drinken, maar we zeiden dat we drank bij ons hadden. Over overwegend asfaltwegen liepen we naar de buitenrand van de plaats Siershahn.
Hotel Schlemmer in MontabaurHotel Schlemmer in Montabaur

Hier trokken we de regenkleding aan. Daarna beklommen we de heuvel Steimel. Langs een groot grasveld stonden 14 kleine kapelletjes die ieder tezamen de kruisweg voorstelde. Verder was er een kleine kerk, die dicht was. We kwamen langs een boomgaard met pruimen. We proefden er een paar en deze smaakten lekker. We kregen nu regelmatig zicht op de grote kerk van Wirges. Vanwege het slechte weer maakten we er geen foto van. Door een bosgebied bereikten we de plaats Staudt. Op een bankje voor een huis hadden we onze tweede grote rust. Daarna kwamen we in Eschelbach. Op een infobord van Montabaur (Eschelbach was gemeente Montabaur) merkte Coos op dat in het jaar 2002 een station zou worden geopend waar een ICE-trein zou stoppen. Bij het eerste hotel in Montabaur waar we langs kwamen bleek dat ze rustdag hadden (ansichtkaart 14). Daarop belden we naar een ander hotel. Dit hotel lag eigenlijk boven onze begroting met DM 170. We besloten daarop niet in dit hotel te dineren. Dat werd Speisegaststätte Zür Kleinen Bürg (foto 79), eigenaar G. Fries, Bahnhofstrasse 10, 56410 Montabaur, tel. 02602-3445. Het eten smaakte er prima. We hadden deze dag nog een eekhoorntje gezien.

Henri Floor & Coos Verburg