Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum maandag 27 augustus 2001
traject Wirmighausen - Benkhausen - Schweinsbühl - Deisfeld - Rattlar - Schwalefeld/Willingen
afstand 20 km
wandeltijd 6½ uur
weer aanvankelijk droog. Daarna Miezel regen overgaand in lichte regen. Vanaf 14.00 uur droog met opklaringen. Einde van de dag licht bewolkt.
temperatuur 20° - 23°.
overnachtingadres Gästehaus "Alte Schmiede", Fam. Kesper, Zum Burgring 16, 34508 Willingen/ Schwalefeld, tel. 05632-6108
Overnachtingprijs DM 80

Nord Hessen Het had 's nachts niet geregend. 's Ochtends vroeg had het licht geregend. We kregen een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt maakten we ons klaar. Nog voordat we hiermee klaar waren riep de vrouw des huizes om af te rekenen want ze moest naar de huisarts toe. Als we weggingen moesten we de sleutel maar door de brievenbus doen.
Tegen halftien gingen we op pad. We daalden af naar het centrum van Wirmighausen. Buiten de plaats pakten we onze route weer op. Een boer was op het land bezig om koren stengels in brand te steken. We liepen langs de bosrand van de Rottenberg. We staken de verkeersweg naar Adorf over. Daarna was onze eerste doorkomstplaats Benkhausen. Het was licht gaan regenen.
Schwalefeld/Willingen In een bushokje hadden we een rust. Hier vandaan belden we onze (schoon-)moeder op. Dat hadden we eigenlijk op de voorafgaande avond gepland, maar dat was er toch niet van gekomen. Aan de rand van Benkhausen pakten we de paraplu te voorschijn. Buiten het dorp verlieten we de hoofdweg en dwaalden een tijdlang over rustige asfaltwegen. We kwamen langs de 465 meter hoge Mittelsberg.
Schwalefeld/Willingen In Schweinsbühl hadden we in het centrum opnieuw een rust in een bushokje. Door de aanhoudende lichte regen besloot ik mijn regenkleding aan te trekken. Coos deed alleen de regenbroek aan. We aten en dronken wat. Over de doorgaande weg verlieten we Schweinsbühl. Buiten de plaats sloegen we af en volgden een veldweg. Deze kwam later weer op de doorgaande weg uit om kort daarna, even voor Deisfeld, deze weer te verlaten.
Schwalefeld/Willingen Nadat we Deisfeld hadden doorkruist hadden we nog een korte rust. Opnieuw volgden we een tijdlang een asfaltweg, die zeer rustig was, Daarbij hadden we, tussen de regen door, mooie en rustige vergezichten en kwamen langs de 506 meter hoge Feldberg. Bij een hutje hadden we nog een rust. Verderop liepen we langs de 637 meter hoge Kuckelsberg en de 655 meter hoge Ellenberg. Uiteindelijk kwamen we in Rattlar uit.
Schwalefeld/WillingenGästehaus "Alte Schmiede"

Het was inmiddels droog geworden, maar we bleven nog in de regenkleding lopen. Even voor Schwalefeld, toen we de hoofdweg verlieten, kwamen we bij een bankje. De zon scheen alweer flink en we besloten hier de regenkleding uit te trekken. In het centrum van Schwalefeld (foto 8, ansichtkaart 1) kochten we vast limonade voor de volgende dag. Rond 4 uur in de middag waren we op ons overnachtingadres (foto 9, ansichtkaart 2). De vorige avond hadden we dit overnachtingsadres telefonisch gereserveerd. Na het douchen deden we nog een dutje. 's Avonds aten we warm in Hotel Göbels, eigenaar familie Wloka, Am Burgring 4, 34508 Willingen/Schwalefeld, tel. 05632-6247.

Henri Floor & Coos Verburg