Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum zaterdag 25 augustus 2001
traject Driebergen - Arnhem - Dusseldorf - Hagen - Marsberg met de trein!
weer hele dag droog en zonnig
temperatuur ± 30°
overnachtingadres Pension Agatha Kleffner, Hauptstrasse 64, Marsberg, tel. 02992-2492
Overnachtingprijs DM 70

Om 8.10 uur vertrokken we van huis. We hadden verwacht dat het een half uur lopen was naar het station (NS Driebergen/Zeist) en dat klopte aardig. Met de trein reden we eerst naar Arnhem. Daar zouden we de ICE-trein naar Dusseldorf nemen. Maar om niet genoemde redenen stond er een vervangende gele trein klaar die ons tot aan Emmerich bracht. Hier stapten we over op een vervangende ICE-trein naar Dusseldorf. Omdat dit een vervangende trein was klopten de nummers van de gereserveerde zitplaatsen niet. In Dusseldorf stapten we over op de trein naar Hagen en Schwerte (Ruhr). In Schwerte stapten we over op de trein die ons naar Marsberg zou brengen. Toen we op het desbetreffende perron aankwamen stond op het vertrekbord aangegeven dat de trein van 12.24 uur een half uur vertraging had. Maar het was rond één uur. Dat hadden we niet meteen in de gaten waardoor we dachten dat onze trein een half uur vertraging had. Er waren twee andere reizigers die ook dezelfde trein als wij wilden nemen en alleen de tekst lazen dat de trein een half uur vertraging had. Daarop pakten zij hun mobieltje en belden op naar het adres waar ze een afspraak hadden met de melding dat ze een half uur vertraging hadden. Om 13.23 stond op het vertrekbord nog steeds aangegeven dat de trein van 12.24 uur een half uur vertraging had. Er kwam op ons spoor een trein aangereden en op het vertrekbord veranderde snel de vertrektijd in 13.24 uur.
De plaats marsberg in Duitsland Om 15.00 uur kwamen we in Marsberg aan. Er was een stadsfeest. Dat was een verklaring waarom alle hotels volgeboekt waren. Nadat we met moeite de ingang van ons pensionnetje hadden gevonden (als onderdeel van een Grieks restaurant) bezichtigden wij onze kamer. Deze was mooier dan we verwacht hadden. Na het douchen rustten we even. Daarna liepen we door het dorp en reserveerden we telefonisch ons volgende overnachtingadres. Daarna liepen we naar het restaurant waar we ook vorig jaar hadden gedineerd. Dat was Kurhaus Karp, Hotel Café Restaurant, Schildstrasse 4, 34431 Marsberg, tel. 02992-97870.

Henri Floor & Coos Verburg