tweede dag Vierdaagse Heuvellandwandelingen 2001 vierde dag Vierdaagse Heuvellandwandelingen 2001 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 14e Heuvelland 4-daagse Vilt-Valkenburg 2001

Vierdaagse Heuvellandwandelingen 3e dag, zaterdag 11 augustus, Geuldalroute.
Even voor kwart voor acht verlieten we de start. We daalden door bossen af naar de Geul en volgden deze tot Valkenburg. We kwamen hier langs een bierbrouwerij. Vervolgens kwamen we o.a. langs een Grieks restaurant gevestigd in een oud kerkje. In het centrum van Valkenburg kwamen we onder andere langs kasteel Den Halder. We verlieten Valkenburg aan de Geul langs de Geul. Bij de Drie Beeldjes was een fruitpost. Hier kregen we een banaan. We bleven langs de Geul lopen tot in Schin op geul.
Op 7 km was hier de eerste grote rustpost. We verlieten Schin op Geul weer en in Strucht liepen we langs de Souberg. Na boerderij Berghof zetten we koers naar Ingber. Zover kwamen we echter niet, want we sloegen af en bereikten weldra Gulpen. Na het centrum en na het busstation liepen we langs de Gulpenberg en passeerden Hoeve De Bek.
Op 15,7 km was de tweede grote rust te Partij. Daarna liepen we ruim een halve km langs een ongeveer vijf meter brede strook waar koren, klaprozen, korenbloemen en nog een andere plant met een blauwe bloem bloeide en groeide. Daarbij kwamen we langs Hoeve Hommerich. We liepen over de flanken van de Gulperberg en op het hoogste punt hadden we een fraai panorama op Partij en op de kerk van Vijlen. Nu dwaalden we een tijdlang door het Dunnenbos overgaand in het Schweibergerbos. Bij een golfterrein bereikten we een hoogte van 190 meter boven N.A.P. Na het Bissen Dal doorkruisten we buurtschap Schweiberg en kwamen uiteindelijk in Epe. In een kerk te Epen staken we nog een kaarsje aan.
Na een rustpost begaven we ons naar het romantische stroomgebied van de Geul. Via Hurpesch liepen we naar Mechelen. Op 28,2 km was een grote rust in Partij. Nu liepen we naar Wittem en kwamen langs de Redemptoristenkerk. We bezochten deze indrukwekkende kerk. In een grote nis naast de grote oude kerk branden wel 100 kaarsjes. Verder was er nog een kleine zaal, die ook als kerkzaal was ingericht. En verder was er nog een moderne grote kerkzaal aangebouwd, waar wel plaats was voor meer dan 500 mensen. Deze zaal werd ook wel de Gerarduskapel genoemd. Buiten Wittem volgden we een pad door een groen groen knollen land, maar nu zagen we hier geen twee haasjes parmantig zitten. In de verte hoorden we de klanken van de wandelaar die zijn doedelzak aan het bespelen was. Na Gulpen liepen we via Beertsenhoven naar Stokhem. Opnieuw volgden we de Geul en via buurtschap Engwegen (bij de Keuterberg) bereikten we Schin op Geul.
Hier was op 35,6 km de vijfde grote rust. Na Oud-Valkenburg bestegen we een berg en dwaalden door het Biebosch. Langs de rand van Sibbe werd de finish bereikt op 44,0 km om 17.00 uur.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg