eerste dag Kempische wandeldagen 2001 derde dag Kempische wandeldagen 2001 terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Kempische Wandeldagen 2001

Kempische Wandeldagen 2e wandeldag, zaterdag 4 augustus, route Lierop
In de nacht, voorafgaand van deze tweede wandeldag, had het veel geregend. Ook toen we opstonden regende het nog. Ook om 7.00 uur, toen de officiële start was, regende het. Maar toen wij om 7.45 uur startten was het droog. En het bleef de rest van de dag droog. Wel druppelde het de eerste uren van de bladeren van de bomen. Buiten Geldrop dwaalden we door de bossen van Molenheide naar de A67-snelweg. Vlak hierna was de eerste verzorgingspost op 5½ km.
We bevonden ons in de gemeente Mierlo. Net toen we op het grondgebied van de gemeente Lierop kwamen, bij punt 62 in de parkoersbeschrijving, ontbrak een pijl op een splitsing. Wij vermoeden al "onraad". Want toen we punt 61 hadden gepasseerd zagen we een lang recht pad voor ons met allemaal wandelaars. En dat terwijl de parkoersbeschrijving aangaf dat we na 145 meter rechtsaf moesten slaan. Wij besloten de parkoersbeschrijving te volgen, ook omdat er niet was aangegeven dat er een parkoerswijziging was. We volgden nu enige smalle paden en kwamen daarbij vlak langs het Beuven en het Starven. Later hoorden we van andere wandelaars die de pijlen hadden gevolgd dat er wel een parkoerswijziging was. Maar deze was pas later aangegeven. We volgden ook nog trajecten van de uitgezette Bontven wandelroute. Op 13½ km was de tweede wagenrust.
We vervolgden ons pad door buurtschap Houtbroek en staken het beekje De Kleine Aa over. Ten oosten van buurtschap Otterdijk liepen we nog dicht langs de Zuid-Willemsvaart. We zagen het kanaal zelf weliswaar niet, maar we zagen wel enige boten op het kanaal varen. Op 20 km was de grote rust in een Café te Lierop. Vlak voor deze rust kwamen we langs een grote kerk. Vanuit de nis in de kerk hadden we een vrij uitzicht op de binnenkant van de kerk. Hier staken we nog een kaarsje aan. De controlepost was niet in de officiële grote rust maar bij een café verderop. We liepen onder de A67-snelweg door en dwaalden nu een tijd door bosgebied Gebergten en Herselsche Heide, genoemd naar de buurtschappen Gebergten en Hersel. Opnieuw staken we de A67-snelweg over. Door de bossen Blauwe Kei en Rederijk werd de laatste verzorgingspost bereikt. Dit was ook de eerste verzorgingspost. Voor de laatste keer deze dag staken we de A67 over. We kwamen nog langs café Aardborsthoeve waar een rustmogelijkheid was. In de Aardborsthoeve kun je je vermaken met diverse boerenspelen zoals: koemelken, ringsteken, biertonrollen, boomzagen, boogschieten, bierpulschuiven, kip/konijnschieten, hoefijzerwerpen, boerinnenrace (welke "boerin" heeft het snelst een kindje erin), muizen meppen, kersenpit spugen, tractorrace of koningsschieten. De totale afstand bedroeg 35,360 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg