tweede dag Kempische wandeldagen 2001 terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Kempische Wandeldagen 2001

Kempische Wandeldagen Deze werden georganiseerd van 3 t/m 5 augustus 2001. Voorgaande jaren reisden we steeds op de donderdagnamiddag af voorafgaand aan deze driedaagse. Dit jaar deden we dat niet, omdat er zeer slecht weer voorspeld was voor donderdagavond en nacht met regen, onweer, hagel en kans op zware windstoten. En omdat we altijd kampeerden, zagen we van deze eerste overnachting af.

1e wandeldag, vrijdag 3 augustus, route Nuenen.
We vertrokken 's-ochtends vroeg van huis en na afloop van de wandeltocht zetten we de tent op. Tegen halfacht begonnen we de eerste wandeldag in noordelijke richting. Nadat we de startgelegenheid Sporthal De Kievit hadden verlaten, staken we eerst het Eindhovens kanaal over. Op de Collsche Heide liepen we langs een vennetje. We staken de spoorlijn van Eindhoven naar Venlo over. Nu hadden we 5½ km afgelegd en bereikten hier de eerste verzorgingspost. Diverse wandelaars zagen wij doorlopen, maar wij dronken even wat.
Door het Schoutsche vennen-gebied bereikten we de A270-snelweg. Deze snelweg volgden we enige kilometers parallel aan beide zijden. Aan de rand van de Papenvoortsche Heide verlieten we de snelweg. Nu dwaalden we een tijdlang door het bosgebied Geeneindsche Heide. We kwamen nog langs een aantal vennetjes. We verwisselden de gemeente Helmond met die van Lieshout. Nu liepen we door bosgebied Molenheide. Vroeger moeten hier grote heidevelden hebben gelegen getuigen de genoemde namen. Maar nu was hier bijna geen heide meer te zien. Via buurtschap Deense Hoek werd buurtschap Achterbosch bereikt. Gelukkig hoefden we het Wilhelminakanaal niet over te steken, want de brug ging net open. En omdat de brug op afstand werd bediend leek het een eeuwigheid te duren voordat de brug weer omlaag ging, nadat er slechts één boot was doorgevaren. Langs bosgebied Ruweewsels werd buurtschap Nieuwe Dijk doorkruist. Na bosgebied Nuenens Broek werd de Hooidonksche Beek overgestoken. In Nuenen liepen we langs vijvers naar het centrum. Hier was op 28 km een grote rust in Café Schafrath.
We staken de A270-snelweg over en liepen nu langs zwembad Enode. Dit zag er verlaten uit. We staken de spoorlijn van Eindhoven naar Venlo weer over en kwamen bij de St. Anthoniuskapel. Even verderop was bij de Collsche watermolen de laatste verzorgingspost op 33 km.
Daarna volgden we een graspad langs een riviertje, de Kleine Dommel of Rul genaamd. Er waren een paar bomen omgezaagd en deze lagen dwars over het riviertje. We kwamen bij het Eindhovenskanaal uit. Dit kanaal staken we bij het hondenpension over via de Hulsterbrug. De totale afstand bedroeg 36,550 km. In de ochtenduren hadden we een aantal malen regen gehad en regenbuien. Het was al wel warm bij de start met 20 graden.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg