derde dag Ronde van Zuid-Limburg 2001 derde dag Ronde van Zuid-Limburg 2001 Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg 2002 Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor

Ronde van Zuid-Limburg 2001

Dit is een oud wapen van Heerlen.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is een oud wapen van Heerlen.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag 2e dag van de 58e Ronde van Zuid-Limburg
De eerste paar km's liep op de tweede wandeldag van de ronde van Zuid-Limburg parallel aan de N281 verkeersweg. Maar het parkoers voerde daarbij wel heel mooi over grint- en graspaden, af en toe ook langs beekjes. In Benzenrade stond de poort naar de kapel open ten teken dat de kapel zelf ook open was. Binnen in de kapel branden een tiental kaarsjes. Wij zetten er ook een paar bij. Ze kosten 50 cent per stuk. En de kleinste munt die we bij ons hadden was een gulden. Over een andere route als voorgaande jaren verlieten we Benzenrade weer. Over een veldweg bereikten we Imstenrade. We staken de A76 snelweg over en bestegen nu, over de Peuschkensheide een ruim 210 meter hoge berg met daarop het plaatsje Huls. Bij de beklimming voerde ons pad over een weg met boerderijen. Voor één van die boerderijen zat een meisje aan een tafeltje met daarop een pot met snoepjes. Ze bood ons een snoepje aan dat we uiteraard niet afsloegen.
Na een rust in Hotel Restaurant Bellevue te Huls op 7,6 km vervolgden we ons pad en daalden af naar Simpelveld. Daarna kwamen we op korte afstand langs buurtschap Bulkemsbroek. Het was op deze verkeersweg waar we zeker wel 100 motoren ons voorbij reden met het (on)nodige lawaai. Daarna zetten we koers naar Baneheide. Ook de route naar Nijswiller was anders dan voorgaande jaren, waarschijnlijk vanwege de MKZ. Maar nu volden we een paar lange grintwegen met fraaie panorama's. Op 13,7 km was een verzorgingspost te Nijswiller. Vlak voor Hilleshagen liepen we langs een veld waar speelgoedvliegtuigen met motortjes de lucht in werden gelaten. Daarop werd Melleschet bereikt. We liepen inmiddels op het grondgebied van de gemeente Vaals. Nu dwaalden we lange tijd door het Elzetterbos. Uiteindelijk bereikten we restaurant camping De Rozenhof te Camerig.
Na deze grote rust op 20,6 km liepen we lange tijd langs bosranden en genoten volop van de diverse panorama's. Over fraaie graspaden liepen we van Bommerig via Hurpesch naar Mechelen. We hoorden in de verte weer het geluid van de motoren van de eerder genoemde speelgoedvliegtuigjes. Nu liepen we echter wat westelijker. In Wahlwiller staken we de N278 (Vaals-Gulpen) over en op 27,3 km was een verzorgingspost met gratis bouillon of koude thee met suiker. Ook een Limburgse vlaai was hier verkrijgbaar. We staken de Selzetbeek over. Over een panoramaweg werd Overeys bereikt. De zon was nog steeds zeer actief en probeerde de temperatuur boven de 20 graden te beuren. In Trintelen was opnieuw een fraai kapelletje en ook hier brandden talrijke kaarsjes. Ons kleinste muntstuk op dat moment was vijf gulden en daarvoor konden we 10 kaarsjes aansteken. Dat vonden we ook weer wat te veel van het goede.
Op 31,1 km was hier in Trintelen nog een verzorgingspost. Verzorgingsposten tijdens de Ronde van Zuid -Limburg zijn uitgebreid. Hier kon je koffie, thee, melk, karnemelk, soep of een Limburgse vlaai krijgen. Er stonden opklapbare tafels en banken waaraan je kon zitten (als het niet te druk was). Via de molen van Vrouwenheide werd een gemarkeerde wandelroute bereikt. Dit was het overbekende Pieterpad. Het Pieterpad volgden we tot voorbij Ubachsberg. Via wijngoed Fromberg werd Ubachsberg verlaten. Via het natuurreservaat Kunderberg werd koersgezet naar de A79-snelweg. We liepen nog even in de richting van kasteel Terworm, maar bij een zuiveringsinstallatie sloegen we af en bereikten na 38,8 km de finish.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg