Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum vrijdag 15 september 2000
traject Met de trein!!: Marsberg - Hagen - Düsseldorf - Arnhem - Driebergen
weer wisselend halfbewolkt en zwaarbewolkt, ook regen gehad.
temperatuur 20°

Marsberg We hadden om 7 uur ontbijt. Toen we na het ontbijt om een stempel vroegen, vroeg de mevrouw die aan een andere tafel zat ook om een stempel. Daarop vroeg ik aan haar of zij ook een wandeltocht maakte. Toen zij dat bevestigde vroeg ik of zij soms ook de E1 liep. En dat was ook het geval. Samen met nog een vrouw en een man liepen zij de E1. Zij hadden twee auto's bij zich. Dan konden ze één auto op het eind-dagtraject zetten en één bij het begin. Na het ontbijt kochten we nog limonade en twee poppetjes, die op kaboutertjes leken.
We hadden de trein van 9.01 uur uit Marsberg. Dit was een dieseltrein. We reden terug ook eerste klas. In Hagen stapten we over, evenals in Düsseldorf. Dit was wel een heel groot treinstation. In de hal onder de sporen waren kiosken en winkels. In een supermarkt kochten we nog wat op te eten. De trein uit Düsseldorf had een vertraging van 5 minuten. Maar in Arnhem was de vertraging opgelopen tot 40 minuten.
In Arnhem kregen we 16 gulden terug voor de treinreservering die oorspronkelijk voor 16 september was gepland. In Marsberg konden we de reservering niet laten wijzigingen, maar moesten een nieuwe reservering maken. Deze koste echter "slechts" 10 mark. In Arnhem namen we de trein van 14.50 uur. Rond kwart voor vier waren we thuis, want we liepen ook nog vanaf het station naar huis.

Henri Floor & Coos Verburg