Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum donderdag 14 september 2000
traject Blankenrode - Bleikuhlen - Oesdorf - Essentho - Marsberg
afstand 12 km
wandeltijd 4 uur
hoogtes 268 - 420 meter
weer hele dag droog, vrijwel geen zon
temperatuur 19°
overnachtingadres Hotel Café Beverungen, Bäckerei Konditorei, Hauptstraße 43, 34431 Marsberg, ( 02992-2422
Overnachtingprijs DM 110

EssenthoEssentho

We maakten nog een foto van ons overnachtingadres (foto 162) met het naastgelegen vakwerkhuis. Even volgden we een verkeersweg het dorp uit. We kwamen langs Bleikuhlen, een geologisch gebied waar bijzondere bloemen groeien (foto 163). We staken een snelweg (A44) over. Eerst door- en later langs een bosgebied met vele vergezichten bereikten we Oesdorf. Even voor Oesdorf maakten we een foto van een kruisje (foto 164). Even later maakten we een foto van het plaatsje Oesdorf zelf (foto 165). In de kerk was plakwerk van en/of voor kinderen (foto 166).
Net voorbij Oesdorf zagen we gele zwammen op een boom (foto 167). Over een rustige asfaltweg verlieten we het dorp. Daarbij kwamen we 3 dames tegen die ook wandelden. In Essentho kwamen we langs een supermarkt en kochten brood en limonade voor de veldflessen. Ook een halve liter Mühlermilch-bananensmaak ging er goed in. We betraden weer een bos en op een boomstam gebruikten we onze laatste broodmaaltijd in deze vakantie.
In Marsberg liepen we eerst naar het pensionadres uit het boekje Zimmer Frei 2000. De persoon die er over ging was niet bereikbaar. Daarop werd het een café Hotel. We aten warm in het plaatselijk Kurhotel. (Kurhaus Karp, Hotel Café Restaurant, 30 betten Schwimmbad, Schildstraße 4, ( 02992-97870, 34431 Marsberg).
wapen van Essenthowapen van Essentho

In Marsberg zelf maakten we een foto van een fontein met figuren (foto 168). Bij het station van Marsberg maakten we de treinterugreis in orde. We kochten nog een paar postzegels en een CD'tje. Een geschikt kaboutertje konden we niet vinden.

Henri Floor & Coos Verburg