Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum zondag 3 september 2000
traject Müden - Hermannsburg - Scheuen - Klein Hehlen (Celle)
afstand 30 km
wandeltijd 8 1/4 uur
hoogtes 45 - 83 meter
weer aanvankelijk dreigend met wat lichte regen. Daarna hele dag droog.
temperatuur 17°
overnachtingadres Jugendherberge Celle, Weghausstr. 2, 29223 Celle, ( 05141/53208
Overnachtingprijs DM 2 x 27

Celle vakwerkhuisCelle vakwerkhuis

Toen wij om 8 uur gingen ontbijten stonden er nog zo'n 100 man te wachten. Hoewel we in een jeugdherberg waren, was er weinig jeugd. En wij waren lang niet de oudsten. Het ontbijt was overvloedig en je kon zoveel nemen als je wilde. Alleen was de vraag naar koffie groter dan het aanbod. Omdat het ook tijdens het ontbijt had geregend, besloten we in regenkleding op pad te gaan. Buiten maakten we nog een foto van de jeugdherberg (foto 61).
Rond 9.45 uur begaven we ons op pad. De jeugdherberg lag aan het parkoers. We liepen al meteen in de bossen. In Hermannsburg besloten we de regenkleding uit te doen. In een tuin zagen we 6 kaboutertjes staan. We kwamen buiten Hermannsburg langs een concours hipique. Daarna volgden we weer lange wegen door bossen. Even voor Fuhrmanns Schänke te Dehningshof, een eetgelegenheid, maakten we een foto van een wandelaar op een bord (foto62). Daartoe maakten we het bordje wel eerst zo goed mogelijk schoon, zodat vooral het witte gedeelte om de wandelaars goed wit werd. Daarna "beklommen" we de Citronenberg (83,5m). Na een meertje kwamen we bij een boswachterwoning. Hier besloten we op een stoepje te rusten bij gebrek aan bankjes.
Celle stadhuisCelle stadhuis

Verderop hadden we de dag van ons leven. Maar liefst 12 reeën kruisten ons pad. Een paar reeën waren flink groot en hadden horens. Daarna liepen we lange tijd langs militair gebied. We werden ingehaald door een rijtuig dat door 2 paarden werd voortgetrokken. De koetsier hield stil en vroeg of ik de stang van de paarden wilde vasthouden. Dit omdat een bepaalde bescherming om de hiel van één van de paarden was verschoven. En hij wilde die weer goed doen. Ik durfde het echter niet aan. Daarop reed de koetsier verder. Verderop werden we ingehaald door een soort motor. De man inspecteerde een pad voor legervoertuigen.
Celle vakwerkhuis In Scheuen liepen we langs een verbodsbord voor legertanks (foto 63). Even voor Celle liepen we langs een fel groen grasveld dat door de zon mooi werd beschenen en met op de achtergrond een donkere lucht (foto 64). Even voor 6 uur werd de jeugdherberg bereikt (foto 65, ansichtkaartnummer 14). We aten hier ook arm.

Henri Floor & Coos Verburg