Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum zaterdag 2 september 2000
traject Soltau - Tetendorf - Imbrock - Brock - Lührsbockel - Dehnernbockel - Wietzendorf - Wietzerberg - Müden.
afstand 30 km
wandeltijd 8½ uur
hoogtes 54 - 102 meter
weer Tot in de middag één buitje, daarna na 15 uur ruim 2 uur regen met aanvankelijk onweer in de verte
temperatuur Een paar maal met zon ±20°, overigens 15°-17°.
overnachtingadres Jugendherberge Müden, Wiesenweg 32, 29328 Müden/Oertze, ( 05053/225
Overnachtingprijs DM 2 x 29

speelgoedmuseum van Soltau Na het ontbijt van halfacht maakten we eerst een foto van ons overnachtingadres (foto 51). Toen we een postkantoor zagen, liepen we daarheen om naar moeder Wil te bellen. Daarna besloten we ook nog postzegels te kopen en een nieuwe telefoonkaart.
Daarna begaven we ons op pad. Daarbij kwamen we eerst langs het museum van Soltau (foto 52). Vervolgens kwamen we langs het speelgoedmuseum (foto 53). Even verderop zagen we supermarkt Extra. Hier deden we onze dagelijkse inkopen. We hevelden de limonades in onze veldflessen over op een niet overdekt podium aldaar. Toen we hier mee bezig waren kwam een muziekgroep zich installeren. Even liepen we verkeerd, maar daarna waren we op weg naar Tetendorf. Hier liepen we opnieuw even verkeerd. Maar hierdoor zagen we wel een heel mooi huis (foto 54).
Deze dag liepen we vaak langs borden met teksten over militair terrein. Legervoertuigen e.d. zagen we niet. We zagen wel verbodsborden met verboden voor pantservoertuigen. We kwamen in buurtschap Imbrock. Dit was eigenlijk één grote camping. Daarna kwamen we langs de fraaie boerderij Öhlshof in buurtschap Brock (foto 55). Vlak voor een snelweg hadden we een rust in een overdekt bushaltehokje.
Wapen van Soltau We staken een snelweg over. Het verkeer in zuidwestelijke richting reed langzaam. We liepen nu wat meer over onverharde wegen door bossen. Bij Lührsbockel zagen we een boom op de grond liggen die ons "uitnodigde" om hier de lunch te gebruiken. Bij de boom zagen we een bankje en daar besloten we uiteindelijk onze lunch te nuttigen. Verder liepen we naar Dehnenbockel. Opnieuw volgde een lang bosparkoers. Even voor Wietzendorf kwam de eerste bui. Toen we de regenkleding goed en wel aanhadden was het weer vrijwel droog. We zagen een grote paddestoel, rood met witte stippen (foto 56). In Wietzendorf zelf deden we de regenkleding weer uit. We maakten van het standbeeld van een imker nog een foto (foto 57). Even verder kwamen we langs een fraaie gevel van een bakker (foto 58). Toen we het dorp verlieten maakten we een foto van een welkomstbordje van Wietzendorf (foto 59). Daarna volgde een lange rechte weg.
museum van Soltau We zagen een bui naderen en bij de eerste spatten deden we de regenkleding aan. En even later regende het flink. Deze "bui" duurde zo'n 2 uur. In het begin van de bui hoorden we het wat onweren. Maar daar hadden we geen last van. We zagen nog een ree sierlijk over een akker wegrennen. Bij de Wietzerberg (102,1m) en Lönsstein werd het weer mooi en toeristisch met heidevelden. We zagen hier wel 100 mensen. Even later bereikten we Müden. Maar voor het centrum sloegen we af en kwamen door een wildparkje. We zagen nog enkele mooie huizen, maar hadden geen puf om er nog een foto van te maken.
Om 6.20 uur kwamen we bij de jeugdherberg aan (ansichtkaartnummer 11-13). We konden er nog warm eten. We waren de laatste aan de maaltijd. En omdat er overvloedig eten was gemaakt, was er nog veel over. Ook het nagerecht was lekker en konden we zoveel van eten als we wilden.

Henri Floor & Coos Verburg