Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum vrijdag 1 september 2000
traject Undeloh - Wilseder Berg - Wilsede - Behringen - Bispingen - Stübeckshorn - Oeningen - Soltau
afstand 40 km
wandeltijd 10½ uur
hoogtes 70 - 169 meter
weer Meteen vanaf het begin in korte broek. Rond 5 uur regen met onweer. Ongeveer 5 minuten in harde regenbui gelopen. Daarna geschuild in tunnel onder snelweg. Daarna lichte regen.
temperatuur 22°
overnachtingadres Hotel Zum Kronprinzen, Friedenstraße 6, 29614 Soltau, ( 05191-98610.
Overnachtingprijs DM 165

museum van Soltau Na het ontbijt van 8 uur verlieten we ons overnachtingadres rond 9.15 uur. Daarna begaven we ons naar de Wilseder Berg. Hier maakten we een foto van onszelf en van de omgeving (foto's 41 en 42). Verderop maakten we nog een foto van een boom met rode bessen (foto 43). Op de top van de Wilseder Berg maakte we nog eens twee foto's (44 en 45). Eén panorama en één van de steen op de berg. Daarna daalden we af naar Wilsede.
Wapen van Soltau Dit was ook een heel mooi plaatsje. Daar maakten we opnieuw een aantal foto's (foto's 46-50). Door bosgebied liepen we naar Behringen. Even buiten Behringen lunchten we. Vervolgens liepen we naar het plaatsje Bispingen. In een supermarkt kochten we nog Mühlermilch. Langs een jeugdherberg verlieten we Bispingen. Bij een meertje bij een snelweg was een stempelpost. Dit bleek later de enige keer te zijn dat er onderweg een stempel met stempelkussen aanwezig was.
speelgoedmuseum van Soltau Voorbij Stübeckshorn kwam een donkere lucht opzetten. Het begon te regenen en onweren. Maar gelukkig bereikten we na ruim 5 minuten een tunnel onder een snelweg. Hier wachten we de zware bui en het onweer af. Met lichte regen en een enkele onweersslag liepen we verder. Via Oeningen kwamen we in Soltau waar we met moeite een duur hotel vonden. We aten er echter goedkoop. De eetgelegenheid heette Prinzen Stube en was ook aan de Friederstraße 6 gevestigd, 29614 Soltau,
( 05191-977976.

Henri Floor & Coos Verburg