Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum woensdag 30 augustus 2000
traject Fischbek - Tempelberg - Karlstein - Stuvenwald - Steinbek - Buchholz
afstand 26 km
wandeltijd 7½ uur
hoogtes 18 - 117 meter
weer hele dag droog, vrij veel zonneschijn
temperatuur 22°
overnachtingadres Jugendherberge Inzmühlen, Wehlener Weg 10, 21256 Handeloh-Nordheide, tel 04188-342
Overnachtingprijs DM 2 x 29
E-mail jhinzmuehlen@djh-nordmark.de

Buchholz We vertrokken rond 8.15 uur van het Hotel (foto 28). Enerzijds liepen we weer terug naar het punt waar we de vorige dag van het parkoers waren gegaan. Anderzijds moesten we ook nog inkopen doen. Toen we Fischbek waren uitgelopen werd het parkoers heel mooi. We liepen over de Fischbekerheide en zagen veel bloeiende heide (foto 29, ansichtkaartnummer 5). Naar Nederlandse begrippen was dit een zeer grote heide. Door een bosgebied bereikten we buurtschap Tempelberg. Dit bosgebied luistert ook naar de naam Die Schwarze Berge. Opvallend hier was dat de meeste huizen "verstopt" waren achter bomen. Daarna zetten we koers naar de Karlstein, een grote steen op de top (99 meter) van een berg (foto 30).
Buchholz Daarna dwaalden we door het Stuvenwald. We passeerden enkele flinke heuvels. Bij een dubbele elektriciteitsmast lunchten we in een soort smal hutje (foto 31). Uiteindelijk kwamen we in Steinbeck aan dat overging in Buchholz in der Nordheide. Hoewel we plannen hadden om tot Handeloh te lopen, deden we dat toch niet toen we in Buchholz zagen dat het nog 14 km was. Want het was al 15.45 uur. Via het treinloket van het station kwamen we bij de VVV van Buchholz uit.
Uiteindelijk besloten we in de jeugdherberg te Inzmühlen te overnachten (ansichtkaartnummer 6 en 7). Daartoe moesten we met de trein naar Handeloh en vervolgens 2½ km te voet naar de jeugdherberg (foto 32 en 33). In de jeugdherberg aten we koud warm. Van de jeugdherberg belde ik naar ons volgende overnachtingadres op en reserveerde een kamer.

Henri Floor & Coos Verburg