Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E1

Europäischer Fernwanderweg E1


datum maandag 28 augustus 2000
traject Witzhave - Sachsenwald - Aumühle - Silkerfeld - Silk - Reinbek - Berleburg - Hamburg - Jugendherberge Hamburg "Auf dem Stintfang"
afstand 30 km
wandeltijd 7½ uur
hoogtes 5 - 40 meter
weer aanvankelijk bewolkt. Na 11.30 uur ook zonnige periodes
temperatuur 21°
overnachtingadres Jugendherberge Hamburg "Auf dem Stintfang", Alfred Wegener Weg 5, 20459 Hamburg, ( 040/313488
Overnachtingprijs DM 2 x 42½
Internet
E-mail jh-stintfang@t-online.de

slot Reinbekslot Reinbek

We konden al om 6 uur ontbijten. Dat vonden wij te vroeg. We besloten om 7 uur te ontbijten. Er was een uitgebreid zelfbedieningsbuffet. Na het afrekenen kochten we bij het naastgelegen benzinestation broodjes en drank. Rond halfnegen begaven we ons op pad.
We staken het beekje de Bille over (foto 11) en liepen weer een tijdlang door het grote bos Sachsenwald. Daarbij zagen we verschillende keren het beekje Bille. In Aumühle volgden we even een verkeersweg. Na een opslagterrein voor frisdranken sloegen we af. Na opnieuw een bostraject te hebben gelopen, staken we een verkeersweg over en kwamen langs een weiland met veel paarden. Even verderop kwamen we langs het Gut Silk. Maar dit Gut stelde niet zoveel voor als we verwacht hadden. Het Gut was nu een Reitstall. We bereikten een buitenwijk van Reinbek. Bij een bankje besloten we te rusten. Tijdens deze rust begon te zon te schijnen en konden we een laag uittrekken.
Opnieuw dwaalden we door een bos. Uiteindelijk kwamen we in het centrum van Reinbek uit. Via bosparken verlieten we Reinbek weer. Daarna liepen we weer een tijd langs de Bille. In Bergedorf kwamen we bij het Sachsentor uit, een groot slot dat geheel in de steigers stond.
Hamburg omgeving jeugdherbergHamburg omgeving jeugdherberg

Omdat we van dit gedeelte geen gedetailleerde kaart hadden en de markering ontbrak en de omschrijving in het E1 wandelboekje te summier was besloten we na een half uur zoeken naar het station te gaan en hier de metro naar het Berliner Tor te nemen. Daarbij lieten we het traject van Bergedorf tot aan Billstedt schieten (ansichtkaartnummer 3). Vanuit Billstedt hadden we al plannen om de metro naar het Berliner Tor te nemen, omdat dit werd aanbevolen in het E1-wandelboekje. Vanaf het Berliner Tor hadden we weer markeringen. We liepen naar het meer Außen Alster en volgden dit enige tijd (foto 12). Op rustige plekken zagen we daklozentypes zitten. Nadat we een spoorlijn waren onderdoor gegaan volgden we een fraai parkoers door de Kleinen en Großes Wallanlagen (foto's 13-15). Deze was heel mooi aangelegd. Even voor de jeugdherberg kwamen we langs het imposante beeldhouwwerk van Bismarck (foto 16). In de jeugdherberg (ansichtkaartnummer 4) hadden we een 2 persoons kamer. We aten hier warm voor slecht 8½ mark Chili con Carne per portie. Ik nam nog een tweede portie.

Henri Floor & Coos Verburg