eerste dag Kempische wandeldagen 2000 terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 17e Kempische Wandeldagen van 4 t/m 6 augustus 2000

wandelaar met stok Kempische Wandeldagen Van 4 t/m 6 augustus 2000 werd voor de 17e keer de Kempische Wandeldagen georganiseerd vanuit Geldrop.
Op zondag 6 augustus 2000 was de 3e en laatste dag van deze Kempische Wandeldagen. We verlieten Geldrop nu in zuidoostelijke richting. Evenals de voorgaande twee dagen liepen we al spoedig over bospaden. Verschillende malen kwamen we langs bordjes “uitlaatroute honden”. Spoedig verlieten we de gemeente Geldrop. In Mierlo kwamen we tot aan de buitenwijken. We staken de A67-snelweg over en op 6,7 km was de eerste wagenrust. Later bleek dit ook de derde en laatste wagenrust te zijn. Door het vrij hoge tempo, dat ik in het begin had ontwikkeld, duurde het zo’n 5 minuten voordat een volgende wandelaar bij de verzorgingspost langs kwam. Want verzorgingsposten sla ik niet over.
Even volgden we de A67-snelweg over een parallelweg, maar spoedig sloegen we af en dwaalden nu een tijd door de bossen en langs heide van de Strabrechtse - en Lieropse Heide. Nadat we bosgebied Blauwe Kei hadden doorkruist staken we, in de gemeente Lierop de A67-snelweg opnieuw over. We volgden nu meer dan een km een asfaltweg. Dit was een rustige weg en hierlangs voerde ook een paars gekleurde wandelroute. Eerst door en later langs bosgebied Broekkamp liepen we langs beekje Goorloop. Dit volgden we meer dan een km. Eigenlijk liep langs deze beek helemaal geen pad. Het was eigenlijk een smalle strook gras langs tussen een beek rechts en een prikkeldraad links. Ook zaten er flinke gaten in dit pad. Even na het einde van dit pad was op 14,8 km de tweede wagenrust. Ik hoorde iemand de opmerking maken dat Constant het met het pad langs de beek wel moeilijk gehad zal hebben.
De tweede verzorgingspost werd traditiegetrouw gerund door Piet en Nelly Timmermans. Ze doen dit al zo’n 10 jaar en zijn op deze post eigenlijk niet meer weg te denken. Bij deze verzorgingspost was een bijzondere traktatie mogelijk, namelijk vlaai met wespen. Je kreeg een (mondelinge) garantie dat deze wespen niet prikten. We staken het beekje Nederheidsche Loop over en door de buurtschappen Eindje en Hersel bereikten we bosgebied Herselsche Heide. Voor buurtschap Achterbroek en door bosgebied Gebergten zetten we koers naar het plaatsje Lierop. Hierbij kwamen we langs een groot zonnebloemenveld. De zonnebloemen hadden weliswaar geen grote koppen, maar ze stonden wel mooi in bloei.
Een paar honderd meter voorbij de grote rust, die op 21,6 km was, rustten wij op een bankje in een klein parkje. We zaten er nog maar net of nog drie andere wandelaars kwamen hier ook rusten. Twee van hen hadden zelf hun koffie bij zich in een thermoskan. We verlieten Lierop weer en kwamen in een bosgebied onder buurtschap Moorsel langs. Opnieuw doorkruisten we de Strabrechtse - en Lieropse Heide. Ditmaal over een niet zo’n groot traject als voorgaande jaren. Nu bereikten we de laatste wagenrust op 28,4 km. De totale afstand bedroeg deze dag 33,680 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg