Vorig verslag Volgend verslag Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6

Europäischer Fernwanderweg E6


datum zaterdag 4 september 1999
traject Wendewisch - Brackede - Radegast - Bleckede - Alt Wendischthun - Alt Garge - Walmsburg - Katemin
afstand 29 km
wandeltijd 8½ uur
weer aanvankelijk bewolkt, later onbewolkt
temperatuur 25°
overnachtingadres Landhaus Katemin, Inh. Angela Stepke, tel. 05853/300, 29490 Katemin
Overnachtingprijs DM 70

We konden om halfacht ontbijten. Rond halfnegen liepen we weer terug naar de Elbe dijk en volgden deze langs Brackede en Radegast naar Bleckede. In Brackede hadden we uitzicht op de voormalige Oost-Duitse plaats Boizenburg. In Bleckede kwam een einde aan de ruim 20 km lange grasdijk. Hierbij hadden we fraaie vergezichten gehad. Soms leek het wel een beetje op de Amerongse Bovenpolder, dan weer op de Blauwe Kamer bij Rhenen. Toen we Bleckede binnen liepen kwamen we langs een kerk waar mensen naar binnen liepen en weer naar buiten kwamen. Wij dachten op dat moment alleen om inkopen te doen voor een mogelijke sluitingstijd op zaterdag. Bovendien moesten we extra inkopen doen vanwege de daarop volgende zondag. Bovendien was het behoorlijk warm. We deden boodschappen in een soort Aldi. “Volgetankt” begaven we ons weer in de warmte.
We verlieten Bleckede en na een halve km ook de doorgaande verkeersweg. Nu dwaalden we lange tijd door het Staatsforst Bleckede. In een buitenwijk van Alt Garge hadden we op een (wit) bankje in de schaduw onze lunch. Buiten Alt Garge liepen we opnieuw door een bos en kwamen we langs een camping. Verderop hadden we nog een fraai uitzicht op de Elbe. Een panorama tekening gaf aan hoe het vroeger was met de “muur”. Toen we vlak langs Walmsburg liepen, besloot ik te informeren naar overnachtingsmogelijkheden. Bij een Gasthof verwees men ons naar een Landhaus te Katemin, 3 km verderop. Toen ik weer terug bij Coos was gekomen besloten we weliswaar hier naar toe te lopen. Maar daarvoor kwamen we eerst nog langs een telefooncel en belde ik op naar een Zimmer bij een boer. Maar die deed dat niet voor één nacht . Uiteindelijk kwamen we in Katemin aan. Het bleek, dat we er voor DM 35 per persoon konden overnachten. Coos deed een wasje en ik hing het aan een waslijn op. ’s-Avonds aten we buiten warm.

Henri Floor & Coos Verburg

naar de top van deze pagina