Europäischer Fernwanderweg E1


datum vrijdag 20 augustus 1999
traject Driebergen - Flensburg/Kupfermühle met de trein/bus
overnachtingadres trein
Overnachtingprijs ƒ 180,00

Flensburg

Met de bus reden we naar station NS Driebergen/Zeist. Bij de bushalte kon ik niet zo gauw mijn trein/buskaart vinden. Daarop reed ik op de strip­pen­kaart van Coos mee naar het station. Ten koste van een latere trein zocht ik naar mijn treinkaart.
Uiteindelijk vond ik hem in het OLAT-heuptasje. In Utrecht dineerden we in de stationsrestauratie. Met de trein van 20.02 uur vertrokken we uit Utrecht. Er zaten mensen op onze gereserveerde zitplaatsen. Toen we daarna de coupé inliepen, stootte Coos een onhandig neergezet colaflesje om. Hierbij kwam er Cola over de broeken van twee dames. Daarop verlieten zij boos de coupé.
Het was erg onrustig in de trein. Mensen liepen steeds heen en weer. Een groep van 12 reizigers werden met moeite naar hun plaatsen geleid. In Duisburg kwamen we met een vertraging van 10 minuten aan. Dat gaf niet, want we hadden een overstaptijd van ± 80 minuten. In Duisburg stapten we in een dubbeldeks slaapwagen compartiment. De trein vertrok om 23.10 uur. De bedden waren al opgemaakt. Het water in de coupé werkte niet. Vrij snel gingen we slapen. Het zou een korte nacht worden, want om 5.54 uur zouden we in Flensburg aankomen.

Henri Floor & Coos Verburg