Vorig verslag terug naar het overzicht van het Texelpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Texelpad

Texelpad voorblad wandelgidsje Texelpad We vervolgden op zondag 27 juni 1999 het Texelpad met de laatste 11 km. De voorgaande dag hadden we Rondje Texel gelopen over een afstand van 60 km. Rond half tien kwamen we aan bij Restaurant Havenzicht te Oudeschild. Hier vervolgden we het pad.
Even liepen we langs de haven. Het was hier nu muisstil ten opzichte van de voorgaande dag, toen hier de havenfeesten werden georganiseerd. Omdat het bij aanvang licht regende, besloten we nu niet over de zeedijk met zijn natte gras en schapenpoep te lopen, maar over het asfalt aan de zeezijde van de dijk. Dit is alleen voor fietsers en wandelaars opengesteld. Na een kleine km staken we de dijk weer over en liepen nu langs De Schans, een omgracht weiland van het voormalige fort Lunetten en oorspronkelijk aangelegd in 1572.
We hadden regelmatig zicht op schuren die opvielen door hun platte zijkant vanaf het dak. Alsof de schuren door midden zijn gezaagd. Dit zijn zogenaamde Schapenboeten. Ze hebben een rechte voorkant en staan met hun schuine kant naar de overheersende westenwind. Voor de deur liggen meestal schapen, die de luwte zoeken tegen de gure wind en regen. Het weer beterde. De zon brak door en we konden een kledinglaag uittrekken.
We staken de Pontweg over en tot de Alexanderhoeve volgden we rustige asfaltwegen. En we volgden nog een kmítje over een grasdijk. Na een twee uur lopen bereikten we ít Horntje met zijn veerhaven. Met de auto op de pont voerden we weer terug naar het vaste land en reden verder naar huis.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg