Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten Terug naar de homepage van Henri Floor Met Euraudax in de sneeuw van Driebergen

arendkop Dit is het wapen van Driebergen. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op 5 december 1998 organiseerde Euraudax een wandeltocht van 25 km. De start was vanuit de stationsrestauratie van NS station Driebergen/Zeist. Zowel bij de start als de finish was Sinterklaas met een zwarte piet present. Het had gesneeuwd en de bossen lagen er haast magisch bij. Voor een aantal wandelaars was de mogelijke gladheid om de start te bereiken een reden om niet te komen. Er waren echter 82 wandelaars die wel kwamen. Opvallend was dat de deelnemers van verspreid over het land kwamen. De meeste deelnemers uit éénzelfde plaats kwamen uit Haarlem (5 deelnemers).
De wandeltocht voerde over de landgoederen Bornia, Heidestein, Den Treek- Henschoten en boswachterij Austerlitz. Er waren twee grote rusten van 23 minuten beiden in het dorpshuis 't Trefpunt te Austerlitz. Er werd nogal eens over smalle paden gelopen waarbij de wandelaars achter elkaar moesten lopen.
Bij een Euraudax wandeltocht wordt in een groep gelopen, waarbij het wandeltempo 6 km per uur bedraagt. De gemiddelde snelheid, inclusief de grote rusten, bedraagt 5 km per uur. Vrijwel iedereen, die al eens 25 km heeft gelopen is in staat om deze tocht tot een goed einde te brengen. Het parkoers was dit keer door de sneeuw wel zwaarder dan voorgaande keren. De volgende 25 km tocht van Euraudax in de provincie Utrecht is op zaterdag 13 maart 1999, starttijd 9.00 uur en dezelfde startlocatie. Het IVV-nummer was 5259.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg